01.07.23

Fiskekutter fanger syv meter lang torpedo

Minører er rykket ud til en fiskekutter, som lørdag har fanget en torpedo uden for kysten til Thyborøn.
Ved vestkysten dukker der til tider rester fra Anden Verdenskrig op. (Arkivfoto).
Ved vestkysten dukker der til tider rester fra Anden Verdenskrig op. (Arkivfoto).

Minører fra Forsvarskommandoen er lørdag aften sejlet ud til en fiskekutter cirka fem kilometer fra kysten ud for Thyborøn. Det skyldes, at fiskere har fået en torpedo i trawlet.

Det skriver TV 2.

- Den var kæmpestor. Jeg har aldrig set så stor en torpedo før. Det er helt ubegribeligt, at der kommer sådan en stor en op. Man skal lige have pusten bagefter, siger René Kloster.

Han er kaptajn på fiskekutteren St. Anthony, som har fisket torpedoen op.

TV 2 skriver, at den er cirka syv meter lang.

Pressevagt ved Forsvarskommandoen Aein Amripour siger til Ritzau, at fiskekutteren vil blive ryddet for mennesker, før minørerne detonerer torpedoen.

- Det, der formentlig kommer til at ske efter en vurdering, er, at de sænker den ned på havbundet. Cirka 19-20 meter ned. Og så sprænger de den der, siger han.

Detoneringen vil formentligt fungere således, at sprængladning vil blive monteret på torpedoen, som får den til at eksplodere, fortæller Aein Amripour.

Til TV 2 siger René Kloster, at det er tredje gang, at han oplever at have fisket krigslevn op af vandet.

Særligt ved vestkysten dukker der til tider rester fra Anden Verdenskrig op.

Søndag i sidste uge måtte Forsvarets ammunitionsryddere (EOD) bortsprænge en mortergranat, som blev fundet på en strand i Søndervig, der ligesom Thyborøn ligger på den jyske vestkyst.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter