16.04.23

Mænd stormer vandland i Mexico og dræber kvinder, mænd og barn

Et syvårigt barn er blandt de dræbte efter et skudangreb i et vandland i det centrale Mexico lørdag.
Seks voksne og et barn blev skudt og dræbt, da bevæbnede mænd lørdag angreb et badeland i Cortazar i delstaten Guanajuato i Mexico.
Seks voksne og et barn blev skudt og dræbt, da bevæbnede mænd lørdag angreb et badeland i Cortazar i delstaten Guanajuato i Mexico.

Bevæbnede mænd har stormet et vandland i det centrale Mexico og skudt og dræbt seks voksne og et barn.

Det oplyser de lokale myndigheder lørdag aften lokal tid.

Angrebet fandt sted tidligere på dagen og udløste panik blandt vandlandets gæster.

- Politiet ankom til stedet, hvor det fandt tre kvinder, tre mænd og et syvårigt barn, der alle var døde. Derudover var en person alvorligt såret, oplyses det i en erklæring fra rådhuset i kommunen Cortazar, hvor angrebet fandt sted.

De bevæbnede mænd ankom til vandlandet La Palma klokken 16.30 lokal tid lørdag "for at udføre angrebet", står der i erklæringen fra rådhuset.

Mændene gik direkte over mod en gruppe mennesker og åbnede ild, hvorefter de rev overvågningskameraer ned og forsvandt fra stedet, oplyser myndighederne.

En video fra et øjenvidne offentliggjort af nyhedsmediet Debate Noticas viser, at ofrene kollapser på jorden eller i de stole, de sidder i, midt i en tyk røg fra de mange skud.

Optagelsen viser også, hvordan andre gæster løber i dækning.

Angrebet fandt sted på den sidste dag i skolernes forårsferie.

Efterfølgende var vandlandet, der grænser op til et universitetscampus, fyldt med betjente og soldater.

Delstaten Guanajuato i det centrale Mexico, hvor Cortazar ligger, har oplevet en stigning i narkorelateret kriminalitet de seneste år.

Guanajuato er blevet en af de delstater i Mexico med mest vold som følge af en strid mellem den kriminelle gruppe Santa Rosa de Lima og kartellet Cártel de Jalisco Nueva Generación.

Siden den mexicanske regering i 2006 indsatte hæren i kampen mod narkokarteller, er flere end 350.000 mennesker blevet dræbt i landet. Kriminelle bander står bag de fleste af drabene.

AFP

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter