Debat
Marianne Wagner

06/6/24

Hvordan vil LA kæmpe for nærhedsprincippet?LA’s kandidat Mads Strange har misforstået nærhedsprincippet, skriver Marianne Wagner. Princippet garanteret os ikke mod EU-love, som danskerne er imod. Tværtimod giver traktaten EU ret til at lovgive, blot Unionen selv vurderer, at det er den bedst til.
Debat
Marianne Wagner

08/4/24

Stol aldrig på hippier, styrelser og tilfældige flertalHvis man ønsker at indføre kvindelig værnepligt, må danskerne kræve grundloven ændret, for ellers kan et tilfældigt folketingsflertal til enhver tid inddrage vores frihed, skriver Marianne Wagner, som trækker tråde til Treårskrigen og et populært tegneseriealbum. Danmarks forsvar står og falder ikke med indførelsen af kvindelig værnepligt. Det gør derimod borgernes frihed, som værnepligten er et indgreb i.
Debat
Marianne Wagner

22/1/24

Gid monarken kunne afsætte statsministeren. Nu er vi i stedet borgere i Skyggens rige.Marianne Wagner skriver, at Kongen ikke sidder ikke på Guds nåde, men på Mette Frederiksens og Socialdemokratiets nåde. Det parlamentariske system mistede i 1920 i forbindelse med påskekrisen den kongelige bagstopper, som kan beskytte folket mod politikernes forhastede og vidtgående beslutninger.
Debat
Marianne Wagner

29/10/23

Når Mellemøstens skygger falder på DanmarkMarianne Wagner: Hvis man som politiker ikke har tænkt sig at gøre andet ved det omsiggribende jødehad i Danmark end – billedligt talt - at stille sig op ved grædemuren og synge sange fra de varme lande, bør man som det mindste tie.
Debat
Marianne Wagner

13/9/23

Se regeringen føre sig frem for imamerneMarianne Wagner: Det står efterhånden klart, at landets ledende politikere er påfaldende interesserede i at føje islam. Det er en skræmmende tendens at bevidne, både som dansker og som kristen.
Debat
Marianne Wagner

11/8/23

Selv borgerlige politikere sælger ud af DanmarkMarianne Wagner frygter efter sommerens forsvarsforlig, at politikerne i bred forstand har kastet håndklædet i ringen over for EU.
Debat
Marianne Wagner

20/6/23

Der er ingen grænser for EU-tilhængerneMarianne Wagner: De EU-begejstrede politikere accepterer aldrig rigtigt et nej. Det gør det ekstra vigtigt at slå fast, hvilken enorm indflydelse EU har på Danmark – nu også på forsvarsområdet.
Debat
Marianne Wagner

26/4/23

Tag så fløjlshandskerne af, borgerligeMarianne Wagner: Hummelgaards parkeringssag viser et dybere problem med magten i Danmark. Det skal konservative og liberale vare sig for at nedspille i Den Blå Time.
Debat
Marianne Wagner

27/2/23

Hvor dybt kan socialdemokraterne synke?Marianne Wagner om nationalisme pr. stedfortræder: Jeg væmmes over, hvordan politikerne sætter vores egen historiske arv ind som skyts til Ukraine-krig.
Debat
Marianne Wagner

03/2/23

Venstredrejet borgerskab: Om Lise Nørgaard og Ritt BjerregaardMarianne Wagner reflekterer over to kvinder, som igennem årtier satte deres præg på Danmark. De var med til at rive meget ned undervejs.
Debat
Marianne Wagner

06/1/23

Et oplyst folkestyre kræver oplyste borgereMarianne Wagner: Fordi vort folkestyre ikke længere er oplyst, har vi nu dette pixibogsdemokrati. Den menige dansker må se at stramme sig an.
Debat
Marianne Wagner

30/9/22

Tanker om den borgerlige kriseSet i lyset af alt dette handler den borgerlige krise altså ikke om den hårde kritik af Mette Frederiksen, som er helt på sin plads. De borgerlige har i den grad omfavnet velfærdsstaten, så de ikke længere kan vikle sig ud af dens dødelige favntag. Håndteringen af corona burde anfægte enhver, der kalder sig borgerlig.