05.04.23

Politi anholder skotsk eks-leders mand i sag om partipenge

Tidligere førsteminister Nicola Sturgeons mand er blevet anholdt i sag om mulig økonomisk kriminalitet.
Tidligere førsteminister og regeringsleder i Skotland Nicola Sturgeon ses med sin mand, Peter Murrell, som onsdag er blevet anholdt. (Arkivfoto).
Tidligere førsteminister og regeringsleder i Skotland Nicola Sturgeon ses med sin mand, Peter Murrell, som onsdag er blevet anholdt. (Arkivfoto).

Politiet i Skotland har onsdag formiddag slået til mod en række adresser i forbindelse med en sag om mulig økonomisk uredelighed i Skotlands Nationale Parti - også kendt som SNP.

Tidligere førsteminister Nicola Sturgeons mand, Peter Murrell, er i den forbindelse blevet anholdt.

Det skriver de britiske medier BBC og The Guardian.

I en kort udtalelse skriver politiet i Skotland, at en 58-årig mand er blevet anholdt. Han betragtes som mistænkt i forbindelse med politiets efterforskning af SNP's økonomi. Politiet skriver ikke mandens navn.

Ifølge The Guardian handler sagen om SNP's håndtering af 600.000 pund - svarende til 4,1 million kroner - som er blevet doneret til partiet.

Pengene er tilsyneladende blevet indsamlet med det formål, at de skulle bruges på kampagnearbejde og til at kunne afholde en afstemning om, hvorvidt Skotland skal være uafhængigt af Storbritannien.

Men der er mistanke om, at pengene i stedet er blevet brugt til at dække partiets løbende driftsudgifter, skriver The Guardian.

Nicola Sturgeon meddelte i februar, at hun ville træde tilbage som formand for SNP og som førsteminister og dermed leder af Skotlands regering.

I slutningen af marts valgte SNP's medlemmer Hamza Yousef som ny leder af partiet. Efterfølgende overtog han også posten som førsteminister.

Nicola Sturgeon har kæmpet for, at Skotland skal være uafhængigt og altså ikke en del af Storbritannien.

Det projekt har Hamza Yousef lovet at videreføre.

Nicola Sturgeon er fortsat medlem af Skotlands parlament.

Sturgeons mand, Peter Murrell, var indtil for nylig direktør i SNP.

Den stilling forlod han op til formandsvalget i marts.

Det er uvist, hvilke andre adresser der er blevet ransaget af politiet i forbindelse med efterforskningen af den aktuelle sag.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter