16.07.23

Udfordret DeSantis skærer i sin kampagnestab

Ifølge avis er det "usædvanligt" tidligt, at der er omstruktureringer i en præsidentkampagnestab.
Der var stor opmærksomhed omkring Ron DeSantis' lancering af sin kampagne sent i maj, men siden er det langtfra gået glat for republikaneren. (Arkivfoto).
Der var stor opmærksomhed omkring Ron DeSantis' lancering af sin kampagne sent i maj, men siden er det langtfra gået glat for republikaneren. (Arkivfoto).

Floridas guvernør, republikaneren Ron DeSantis, har skåret i antallet af ansatte i sin kampagnestab.

Det skriver mediet Politico med henvisning til en anonym kilde med kendskab til de interne forhold i kampagnen. Også New York Times har beskrevet udviklingen.

Nedskæringerne finder sted, på et tidspunkt hvor republikaneren er i gang med at samle penge ind til sin kampagne.

DeSantis anses umiddelbart for at være den største udfordrer til Donald Trump ved de republikanske primærvalg.

Men han ligger fortsat over 32 procentpoint bag den tidligere præsident i RealClearPolitics' gennemsnit af større meningsmålinger.

Færre end ti ansatte er blevet afskediget, og det er ikke usædvanligt med omstruktureringer af kampagner.

Men ifølge New York Times kommer tiltagene "usædvanligt" tidligt.

Avisen - der i sin redaktionelle linje typisk befinder sig i opposition til konservative dele af USA - beskriver, at flere større kampagnedonorer i stigende grad er bekymrede over DeSantis' præstationer.

DeSantis' store mulighed for at få gang i kampagnen kan komme, når der er den første republikanske primærdebat i Wisconsin 23. august.

Der er stadig seks måneder til, at de første stemmer ved de republikanske primærvalg afgives i Iowa. Præsidentvalget er sat til 5. november 2024.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter