Essay
Mike Bruun-Lander

15/7/24

En fars håbStore samfundsforandringer i løbet af de seneste 70 år har skabt usikkerhed om mandens plads i opdragelsen. Mike Bruun Lander afrunder sin serie om de syv kardinaldyder med håb, som både er noget andet end vished og mere end blot forventning.
Essay
Mike Bruun-Lander

09/7/24

Mådehold mellem for meget og for lidtI en verden, hvor forventninger ændrer sig, er det vigtigt at værdsætte de dyder, der gør en far til positivt forbillede. Også når det gælder mådehold. Mike Bruun-Lander fortsætter sin serie om de syv kardinaldyder.
Essay
Mike Bruun-Lander

03/7/24

Troen begynder i det småI en verden fyldt med usikkerhed og tvivl, forbliver fars tro på familien en tidløs kvalitet, der styrker båndet og fremmer en meningsfuld tilværelse. Må far altid finde sin første inspiration i den tro. Mike Bruun-Lander indløser troens værdi i serien om de syv kardinaldyder.
Essay
Mike Bruun-Lander

18/6/24

Retfærdighed er de andre dyders horisontI en verden, hvor roller og forventninger konstant ændrer sig, er det vigtigt at forstå og værdsætte de dyder, der gør en far til et stærkt og positivt forbillede og forlener ham med den største titel, der er ham mulig. Her gælder det retfærdigheden.
Essay
Mike Bruun-Lander

16/6/24

En modig far tør tage svære beslutningerI en verden, hvor roller og forventninger konstant ændrer sig, er det vigtigt at forstå og værdsætte de dyder, der gør en far til et stærkt og positivt forbillede. Derfor udforsker Mike Bruun-Lander farrollen gennem de syv kardinaldyder: Her gælder det mod, som ikke må forveksles med frygtløshed, men beror på evnen til at overvinde den.
Essay
Mike Bruun-Lander

11/6/24

En vis far ved, hvornår han skal handleMike Bruun-Lander fortsætter sin artikelserie om de syv kardinaldyder, der gør en far til et positivt forbillede i en omskiftelig verden. Denne gang gælder det visdom, som ikke handler om, hvor mange bøger, du har læst, men om evnen til at anvende din livsforståelse på en gavnlig måde.
Essay
Mike Bruun-Lander

05/6/24

Faderrollen og de syv kardinaldyderGrundlovsdag er også Fars Dag, og Mike Bruun-Lander fremhæver i en ny artikelserie de syv kardinaldyder, der gør en far til et positivt forbillede i en omskiftelig verden: visdom, mod, retfærdighed, mådehold samt de kristne tre; tro, håb og kærlighed. Dyderne rummer kvaliteter, som mange fædre godt kender, men har glemt på grund af tidernes ugunst og narcissisme. Artikelserien fokuserer på én dyd ad gangen. Først gælder det kærligheden.
Debat
Mike Bruun-Lander

16/5/24

Priden bliver hjemsøgt af sin egen ideologiI dag er det palæstinensere, der skal have særbehandling af Copenhagen Pride, i morgen er det nogle andre, skriver Mike Bruun-Lander. Og deri består problemet for den intolerante festival. Pridens egen ideologi, der bygger på en intersektionel feministisk ideologi, fører den ud på overdrevet.
Kommentar
Mike Bruun-Lander

01/5/24

Hvad er mere elementært end biologien?Al læring begynder med det grundlæggende og udvikler sig derefter til det mere komplekse, skriver Mike Bruun-Lander. Selvom stereotype kønsbilleder kan opfattes som fastlåste og forenklede forestillinger, betyder det ikke, at børn ikke har brug for netop det.
Debat
Mike Bruun-Lander

26/3/24

Samtykkeloven er en feministisk ommerVoldtægt er det mest afskyelige, der findes, men netop derfor må man have retsprincipper, og ikke feministiske hovsa-love, som forvansker virkeligheden og reelt prisgiver den anklagede. Mike Bruun-Lander gennemgår samtykkelovens "principper" og håber, den vil blive revideret, hvis et flertal på Christiansborg en skønne dag kommer til fornuft.
Debat
Mike Bruun-Lander

19/12/23

Naivt at tro at universiteterne er politisk og ideologisk neutrale"Identitetspolitikken siver ned i de mindste sprækker og udvander fornuftens autoritet", skriver Mike Bruun-Lander om Københavns Universitet. Han opfordrer til, at i stedet for at stræbe efter politisk neutralitet, bør man kæmpe for, at flere bliver ansat, som tør sprænge ekkokammeret. "Kæmper de studerende virkelig for minoriteters ret til ‘safe spaces’? Eller erobrer de snarere territorium og retten til ikke at blive forstyrre i deres verdensbillede?", spørger han i denne kronik