Ideologiens farerNår perspektiver bliver sandhed og godhed monopoliseres. Mike Bruun-Lander skriver om to amerikanske søstre, som mente, at 'Death to the Jews' var et fint slagord i deres kamp for større retfærdighed i verden. Indtil FBI kom forbi. Muslimer og venstreorienterede i USA reagerer nu med beskyldninger mod FBI for islamofobi.
Aristoteles kan lære dig at holde lykkelig julVi siger, at julen er familiens tid, men løber rundt som vilde kaniner for at skaffe alt det, der hører sig til, alt imens vi dokumenterer det for andre via mobiltelefoner og sociale medier. Vi forveksler midler med mål. Antik græsk filosof kan bringe dig tilbage i balance.
Betyder Isam B’s og Yaqoub Alis baggrund nogetDen ene er ustraffet og har en sang i Højskolesangbogen. Han vil have mere islam i det offentlige rum. Den anden er tidligere bandemedlem og kriminel. Han vil have anbragt islam i privaten. Er det deres baggrund eller deres argumenter, vi skal lytte til.
Ingen kvindelig ynk hos de to krigere i ringenSelvfølgelig kan kvinder bokse, bare se Katie Taylor og Amada Serrano. Overalt i vores samfund er der kvinder, som agerer og sætter eksempler. Det er ofte bare ikke dem, som råber op om feminisme og mere feminisme, skriver Mike Bruun-Lander.
Identitetspolitikkens drømmeverdenUdsatte grupper og mennesker med særlige behov skal have særrettigheder, sådan går melodien. Men ingen synlig social markør giver os det fulde billede af det levede liv. Derfor bliver rimelighed blot en ny måde at skabe ulighed på, skriver Mike Bruun-Lander om venstrefløjens fordomme.
Amerikaniseringen standardiserer vores dømmekraftI dag skal popkulturen ikke alene passivisere, men også lede den stemmeberettigede til boksen. Descartes’ berømte filosofiske eksistensudsagn om at kun den tænkende er, må omformuleres til ”Jeg støtter, derfor er jeg”. Dette skifte indebærer et ryk fra individuel kritisk tænkning til relationelle handlinger inden for et fællesskab. Men hvad er demokrati, hvis de fleste deltager for at få popcorn og identitet?
Vestlige værdier, burgere og de nyttige IdioterAt se ikke-vestlige mennesker spise burgere og købe vestligt tøj og tro, at de så er blevet værdimæssigt "vestliggjorte", er udtryk for en dybt naiv men fremherskende vestlig arrogance, skriver Mike Bruun-Lander. Når vestlige aktivister ikke forstår dette, bliver de brugt som redskaber for at fremme et ikke-humanistisk verdenssyn, skriver han i en kritik af ideen om universelle værdier.
Generationsmisundelse burde gå den anden vejI stedet for at se på de unge som dem, der har alt at vinde, bør vi erkende, at de også har alt at miste, skriver Mike Bruun-Lander. Den frihed, de får, er ofte en byrde, der gør det svært at finde ro, retning og identitet. Friheden er først sjov, når du begiver dig ud i den med et kompas.
Sig nej til kvinder, der jagter trøsteprivilegierAlt for mange feminister deltager i ligestillingsdebatten for at bekræfte den overfladiske konsensus og styrke deres egen sociale status, skriver Mike Bruun-Lander. Lad os få en ligestillingsdebat, som handler om hele samfundet, ikke kun om bestyrelsesposter og akademiske stillinger, men også om kloak-, håndværks- og renovationsbranchen, om byggeriet og militæret samt om selvmord, hjemløshed og misbrug, hvor mændene ligger i top.
Velfærdssocialismens løgn begynder i vuggestuenVelfærdssocialismen kræver automatisk flere og flere ressourcer. Det går galt allerede i statens første institution - vuggestuen - og fortsætter resten af livet. Her er det ubekvemme spørgsmål, som velfærdssocialismen ikke vil høre svaret på: Kan mor erstattes af Tove, Ursula eller Fatima? Det er blevet tid til at indrette samfundet lidt mindre efter kinesisk forbillede.
Vestlige studerende kender ikke til vilddyret i mennesketDer er intentionen til forskel mellem Israel og Hamas. Til trods for Israels svære situation insisterer landets ledelse på at opfordre uskyldige til at søge væk fra indsatsområderne. Derimod er Hamas' dyriske vildskab kommet til udtryk under dække af morgentågen. Naiviteten hos vestlige studerende skyldes, at de ikke kender til vilddyret i mennesket, men kun til den magtfri samtale. Den sidste findes end ikke i børnehaven.
Derfor mødes Isabella Arendts kritik af skilsmisser med udskamningDet, Arendt rammer med hendes kritik, er mere fundamentalt - det moderne menneskes frihedsopfattelse er falsk, skriver Mike Bruun-Lander og fortsætter: Ja du hørte rigtigt, en stor løgn, som mange har slugt med deres selvrealisering og evig stræben efter lykke.
En fars håbStore samfundsforandringer i løbet af de seneste 70 år har skabt usikkerhed om mandens plads i opdragelsen. Mike Bruun Lander afrunder sin serie om de syv kardinaldyder med håb, som både er noget andet end vished og mere end blot forventning.
Mådehold mellem for meget og for lidtI en verden, hvor forventninger ændrer sig, er det vigtigt at værdsætte de dyder, der gør en far til positivt forbillede. Også når det gælder mådehold. Mike Bruun-Lander fortsætter sin serie om de syv kardinaldyder.
Troen begynder i det småI en verden fyldt med usikkerhed og tvivl, forbliver fars tro på familien en tidløs kvalitet, der styrker båndet og fremmer en meningsfuld tilværelse. Må far altid finde sin første inspiration i den tro. Mike Bruun-Lander indløser troens værdi i serien om de syv kardinaldyder.
Retfærdighed er de andre dyders horisontI en verden, hvor roller og forventninger konstant ændrer sig, er det vigtigt at forstå og værdsætte de dyder, der gør en far til et stærkt og positivt forbillede og forlener ham med den største titel, der er ham mulig. Her gælder det retfærdigheden.
En modig far tør tage svære beslutningerI en verden, hvor roller og forventninger konstant ændrer sig, er det vigtigt at forstå og værdsætte de dyder, der gør en far til et stærkt og positivt forbillede. Derfor udforsker Mike Bruun-Lander farrollen gennem de syv kardinaldyder: Her gælder det mod, som ikke må forveksles med frygtløshed, men beror på evnen til at overvinde den.
En vis far ved, hvornår han skal handleMike Bruun-Lander fortsætter sin artikelserie om de syv kardinaldyder, der gør en far til et positivt forbillede i en omskiftelig verden. Denne gang gælder det visdom, som ikke handler om, hvor mange bøger, du har læst, men om evnen til at anvende din livsforståelse på en gavnlig måde.
Faderrollen og de syv kardinaldyderGrundlovsdag er også Fars Dag, og Mike Bruun-Lander fremhæver i en ny artikelserie de syv kardinaldyder, der gør en far til et positivt forbillede i en omskiftelig verden: visdom, mod, retfærdighed, mådehold samt de kristne tre; tro, håb og kærlighed. Dyderne rummer kvaliteter, som mange fædre godt kender, men har glemt på grund af tidernes ugunst og narcissisme. Artikelserien fokuserer på én dyd ad gangen. Først gælder det kærligheden.
Priden bliver hjemsøgt af sin egen ideologiI dag er det palæstinensere, der skal have særbehandling af Copenhagen Pride, i morgen er det nogle andre, skriver Mike Bruun-Lander. Og deri består problemet for den intolerante festival. Pridens egen ideologi, der bygger på en intersektionel feministisk ideologi, fører den ud på overdrevet.
Hvad er mere elementært end biologien?Al læring begynder med det grundlæggende og udvikler sig derefter til det mere komplekse, skriver Mike Bruun-Lander. Selvom stereotype kønsbilleder kan opfattes som fastlåste og forenklede forestillinger, betyder det ikke, at børn ikke har brug for netop det.
Samtykkeloven er en feministisk ommerVoldtægt er det mest afskyelige, der findes, men netop derfor må man have retsprincipper, og ikke feministiske hovsa-love, som forvansker virkeligheden og reelt prisgiver den anklagede. Mike Bruun-Lander gennemgår samtykkelovens "principper" og håber, den vil blive revideret, hvis et flertal på Christiansborg en skønne dag kommer til fornuft.
Naivt at tro at universiteterne er politisk og ideologisk neutrale"Identitetspolitikken siver ned i de mindste sprækker og udvander fornuftens autoritet", skriver Mike Bruun-Lander om Københavns Universitet. Han opfordrer til, at i stedet for at stræbe efter politisk neutralitet, bør man kæmpe for, at flere bliver ansat, som tør sprænge ekkokammeret. "Kæmper de studerende virkelig for minoriteters ret til ‘safe spaces’? Eller erobrer de snarere territorium og retten til ikke at blive forstyrre i deres verdensbillede?", spørger han i denne kronik