04.04.23

Ukraines luftforsvar skyder 14 ud af 17 russiske droner ned

Natten til tirsdag har Rusland sendt en række droner ind over Ukraine. De fleste er blevet skudt ned.
På billedet ses en lastbil med et tysk luftforsvarssystem under træning af ukrainske soldater i Tyskland tidligere i år. Natten til tirsdag har det ukrainske luftforsvar skudt 14 russiske droner ned. (Arkivfoto).
På billedet ses en lastbil med et tysk luftforsvarssystem under træning af ukrainske soldater i Tyskland tidligere i år. Natten til tirsdag har det ukrainske luftforsvar skudt 14 russiske droner ned. (Arkivfoto).

Natten til tirsdag har Rusland sendt 17 droner ind over Ukraine, hvor ukrainske luftforsvarssystemer har ødelagt 14 af dem.

Det oplyser det ukrainske flyvevåben.

- I alt er op til 17 iværksætninger af droner blevet registreret. Formodentlig fra området omkring østkysten ved Det Azovske Hav, oplyser flyvevåbnet på beskedtjenesten Telegram.

Jurij Kruk, der er overhoved i den regionale militæradministration i havnebyen Odesa, oplyser, at regionen er blevet ramt af en række droner.

- Som et resultat af luftforsvarssystemets arbejde er der opstået skader, skriver han på militæradministrationens Facebook-side.

Han specificerer ikke skadernes omfang.

Det ukrainske luftvåben skriver, at dronerne er iranskproducerede og af typen Shahed.

Det er en såkaldt selvmordsdrone - eller kamikazedrone - der tidligere har været brugt til angreb i Ukraine. Shahed betyder "martyr".

Mandag aften sagde ledelsen for Ukraines væbnede styrker, at 45 fjendtlige angreb var blevet afvist det seneste døgn.

Byen Bakhmut beskrives aktuelt som epicentret for kampene.

Bakhmut er en mineby, der har en strategisk vigtig placering. Her er nogle af de blodigste kampe foregået.

Stifter af det berygtede militærfirma Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, sagde sent søndag aften, at hans styrker havde rejst et russisk flag i Bakhmut, og at byen "juridisk set" var blevet erobret.

Det udsagn afviste Ukraine dog blankt.

- Bakhmut er ukrainsk, og de har ikke erobret noget, og de er meget langt fra at gøre det, sagde Serhij Tjerevatyj, der er talsperson for militærkommandoen i Østukraine.

- De har rejst flaget over et eller andet toilet. De har fastgjort det til siden af, hvem ved hvad, hængt deres pjalter og sagt, at de har erobret byen. Fint, lad dem tænkte, at de har erobret den, sagde han.

Reuters

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter