17.08.23

Unge Moderater: Sag om Jon Stephensen kan blive et pejlemærke

Unge Moderater roser moderpartiet for beslutningen om, at Jon Stephensen ikke kan vende tilbage til gruppen.
Leder i Unge Moderater Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz roser Moderaternes folketingsgruppe for beslutning om, at Jon Stephensen ikke kunne vende tilbage til gruppen efter orlov. (Arkivfoto).
Leder i Unge Moderater Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz roser Moderaternes folketingsgruppe for beslutning om, at Jon Stephensen ikke kunne vende tilbage til gruppen efter orlov. (Arkivfoto).

Det kan være med til at sætte en ny standard i dansk politik, at Moderaternes folketingsgruppe har valgt, at Jon Stephensen ikke kan vende tilbage til gruppen efter sin orlov.

Det mener Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz, som er den ene af Unge Moderaters to ledere.

- Jeg håber, at den her sag kan blive et pejlemærke for andre politikere i forhold til, hvordan man opfører sig, når man sidder i en magtposition, siger hun.

I april kunne TV 2 dokumentere, at den 63-årige Jon Stephensen havde skrevet beskeder til et 19-årigt medlem af partiet. Her havde han blandt andet skrevet, at hun "er smuk med den lækreste krop".

Den unge kvinde havde modtaget beskederne i februar, mens Jon Stephensen sad i Folketinget.

Det kom efter flere andre historier om, at Jon Stephensen angiveligt skulle have opført sig grænseoverskridende i sin tid i kulturbranchen som blandt andet teaterdirektør på Aveny-T.

Det fik dengang Unge Moderater til at sige, at Jon Stephensen ikke kunne genvinde ungdomspartiets tillid.

Derfor vækker det også glæde, at moderpartiet nu deler den opfattelse.

- Det er det, vi hele tiden har ment i Unge Moderater, og jeg er bare virkelig stolt over at have en folketingsgruppe, som har lyttet til os, siger Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz.

Jon Stephensen gik på selvbetalt orlov tilbage i april. Indtil nu har Moderaterne holdt døren på klem for, at han kunne vende tilbage.

Men efter et møde tirsdag stod det ifølge gruppeformand i Moderaterne, Henrik Frandsen, klart, at tilliden til Jon Stephensen ikke kunne genvindes.

Jon Stephensen har valgt at tage sit mandat med og fortsætte som løsgænger i Folketinget, når han vender tilbage fra sin orlov, skriver han til Ritzau.

Men hos Unge Moderater så man hellere, at han helt stoppede i dansk politik.

- Jeg synes, det beviser, at han ikke forstår alvoren af situationen, fordi han tror, at han kan fortsætte i dansk politik, siger Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz.

- Når man har udnyttet sin magtposition i en MeToo-sag over for et ungt medlem, mener jeg ikke, at man kan genoprette tilliden. Men det må være op til vælgerne, hvis han vælger at stille op igen, lyder det videre.

Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz har ikke kendskab til nye sager omhandlende grænseoverskridende adfærd fra Jon Stephensen over for medlemmer af Unge Moderater, siger hun.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter