Analyse

16.08.23

Premium

Kennedy er igen et aktuelt navn i amerikansk politik

Jesper Steenstrup Vogelius: Robert F. Kennedy Jr. med det historiske efternavn og en speciel cocktail af holdninger er ved at blive lidt af en hovedpine for præsident Biden.
Robert F. Kennedy Jr. på nyligt besøg i staten Iowa, hvor Donald Trump og republikanerne har fået godt fat ved de seneste valg. (Foto: Alex Wroblewski/EPA/Ritzau Scanpix)
Robert F. Kennedy Jr. på nyligt besøg i staten Iowa, hvor Donald Trump og republikanerne har fået godt fat ved de seneste valg. (Foto: Alex Wroblewski/EPA/Ritzau Scanpix)

Advokat og bestsellerforfatter Robert F. Kennedy Jr. har indtaget pladsen – eller forsøger at indtage pladsen – som midtens mand i amerikansk politik. En moderat som Emmanuel Macron er han nu ikke. Han har ingen politisk erfaring og har aldrig stillet op til en politisk post før. Han har dog “været omkring politik” hele sit liv, og hans far, tidligere justitsminister Robert F. Kennedy, stillede selv op til præsidentposten i slut-60’erne. Med gode chancer, hvis ikke en morder var kommet i vejen. 

Hans onkel, John F. Kennedy, var præsident, og bliver velsagtens husket som en af de største præsidenter nogensinde, for ikke at sige: den største taler nogensinde. RFK Jr. forsøger nu at gøre det samme som ham. Spørgsmålet er, om de demokratiske vælgere, de uafhængige vælgere og enkelte republikanere faktisk køber, at han er vor tids John F. Kennedy. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen