Artikel

26.09.23

Konservative afviser kritik: Vi er ikke blevet woke

Politisk ordfører Mette Abildgaard er uenig i aktuel kritik af Konservative som et parti, der har svigtet de borgerlige dyder. Partiet har netop sagt fra over for venstreorienteret tankegang, mener hun.
Det nye konservative værdigrundlag, som blev offentliggjort til partiets landsråd i Herning. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Det nye konservative værdigrundlag, som blev offentliggjort til partiets landsråd i Herning. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Er Det Konservative Folkeparti blevet for venstreorienteret? Ja, hvis man spørger markante konservative stemmer. 

I en artikel i Kontrast i mandags fortæller historiker Mikael Jalving, at det er mange år siden, at han opgav Det Konservative Folkeparti, “for de er ikke konservative”. Eva Selsing, filosof og debattør, udtaler, at partiet har “svigtet alt, der er konservativt hjerteblod”. 

Kontrast har kontaktet flere konservative toppolitikere for at præsentere dem for kritikken fra højre. Partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard, gjorde det klart i en sms, at hun havde mistet stemmen, og derfor ikke ønskede at stille op til et mundtligt interview. 

I en skriftlig udtalelse meddeler Abildgaard dog, at hun “glæder sig over, at Eva og Mikael er enige med os i et øget fokus på familiepolitikken og vores øvrige forpligtende fællesskaber”, inden hun går videre til at understrege, at den konservative fortælling “i den grad er værdiladet, og den er der ikke meget ‘woke’ over.” Hun skriver derudover: 

“Vi sagde ligeledes for nyligt kraftigt fra over for Socialdemokratiets usmagelige logik om, at vi alle er statens skaffedyr, der står til ansvar over for velfærdsstaten frem for familien.”

Kontrast har også rakt ud til Mai Mercardo, Mona Juul og Rasmus Jarlov, men ingen af dem ønsker at stille op til interview. Kontrast ville ellers gerne have spurgt dem, hvorfor miljø og vindmøller fyldte så meget i deres nye fortællingsvideo til landsrådet, mens der ikke blev sagt noget om eksempelvis indvandring. Og hvilke kriterier mener de egentlig, der skal være på plads, før noget kan betragtes som en familie?

Det må blive en anden gang. Læs hele Mikael Jalving og Eva Selsings kritik af de konservative her, hvor Christian Egander Skov også analyserer den nye konservative fortælling.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter