Artikel
Emilie Jäger

23/10/23

Jødisk bestsellerforfatter: "Nogle ønsker at ophøre med at være jøder, fordi de har købt ind i de antisemitiske begreber"I et forsøg på at blive accepteret af progressive i Europa og Vesten, vælger nogle jøder at identificere sig med deres bødler. Det mener den israelske bestsellerforfatter og dramatiker Tuvia Tenenbom, der har udgivet adskillige bøger om både jødiske forhold og israelsk-palæstinensiske relationer.
Debat
Emilie Jäger

03/10/23

Eliten er skyld i Andrew Tate – derfor kommer der flere af hans slagsEmilie Jäger: Vi kan forstå det skøre internet-fænomen Andrew Tate som en modreaktion på en klassisk maskulinitet under pres.
Artikel
Emilie Jäger

29/9/23

Lægen, der ændrede meningMedlem af Etisk Råd Ida Donkin mente tidligere, at abortgrænsen skulle forhøjes. Men hendes arbejde i rådet har overbevist hende om, at den eksisterende grænse bør bevares.
Artikel
Emilie Jäger

26/9/23

Konservative afviser kritik: Vi er ikke blevet wokePolitisk ordfører Mette Abildgaard er uenig i aktuel kritik af Konservative som et parti, der har svigtet de borgerlige dyder. Partiet har netop sagt fra over for venstreorienteret tankegang, mener hun.
Artikel
Emilie Jäger

25/9/23

Fremtiden er konservativ, siger Pape – men er partiet det også?Kontrast har spurgt konservative stemmer inden og uden for partiet, hvad der er vejen frem for Søren Pape Poulsen og kompagni efter landsrådet.
Artikel
Emilie Jäger

23/9/23

“Ingen fascister i vores gader”Den yderste del af venstrefløjen hader Generation Identitær, men har paradoksalt nok selv sørget for, at GI kunne gæsteoptræde på Christiansborg. Kontrast var med til den røde moddemonstration på slotspladsen.
Debat
Emilie Jäger

22/9/23

Kærlighedens ulidelige lethedEmilie Jäger: Stadig flere lever et singleliv, men hvorfor egentlig? Den overdrevne seksuelle frisættelse er ikke den store sejr, som feminister og normkritikere vil gøre den til.
Artikel
Emilie Jäger

21/9/23

Regeringen vil fortsat give SU til imam-uddannelse i TyrkietUddannelsesminister Christina Egelund er helt på det rene med, at studerende fra Danmark kan tage deres SU med islamisk uddannelse i Tyrkiet. Helt forkert og forbløffende naivt, mener Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti.
Debat
Emilie Jäger

19/9/23

Rosa Lund tager fejl – straf er faktisk bedre end sødsuppeEmilie Jäger: Vågn op, Rosa! De venstreorienterede lukker øjnene for realiteterne, når det gælder forbrydelse og straf. Det gælder både betydningen af udlændingepolitik, og det vigtige i at straffe hårdt og konsekvent.
Artikel
Emilie Jäger

17/9/23

Tidligere bandekriminel om ydmygelsesvold: “Man ved, danskere er nemme ofre”Der er et klart etnisk element i tendensen med ydmygelsesvold, siger tidligere bandeleder og giver et bud på, hvordan du undgår at blive den næste, der bliver slået ned i bussen.
Artikel
Emilie Jäger

14/9/23

Borgmester tror på sociale indsatser for at løse afrikansk konflikt i KøbenhavnVenstres beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Jens-Kristian Lütken, mener, at indsatsen på gadeplan og i ungdomsklubber kan være med til at dæmme op for konflikter som på Amager i weekenden.
Artikel
Emilie Jäger

11/9/23

Løkke blev ristet på samråd om koransagenUdenrigsministeren blev angrebet fra højre og venstre – og især fra højre – på dobbelt samråd i Folketingets Udenrigsudvalg. Men Lars Løkke Rasmussen fastholder kursen.
Artikel
Emilie Jäger

04/9/23

Dansk Folkeparti vil være det bløde hjerte i blå blokVi kan godt gå ind for lavere skat og stadig trække vælgere over midten, forsikrer Dansk Folkepartis formand. Alligevel står han ved sin kritik af Liberal Alliance. Det er den samlede pakke af liberalisme, der er hjerteløs, siger Morten Messerschmidt.
Artikel
Emilie Jäger

03/9/23

Merete Riisager om unges mistrivsel: Det gode og frie liv vokser i faste rammerLad være med at skyde skylden på tests og karakterer. De triste unge betaler snarere prisen for en misforstået opfattelse af frihed, understreger tidligere undervisningsminister Merete Riisager.
Artikel
Emilie Jäger

31/8/23

Hvilke amerikanske skribenter bør man følge? USA-eksperter giver deres budKontrast har spurgt danske USA-kendere, hvem de selv læser for at blive klogere på amerikansk politik.
Artikel
Emilie Jäger

24/8/23

Ny republikansk udfordrer indtog scenen i Trumps fraværOtte håbefulde kandidater til præsidentposten mødtes i Wisconsin, mens favoritten ikke ville være med. Det forstærkede opmærksomheden på en ung og politisk uprøvet kandidat i feltet, beretter Emilie Jäger.
Artikel
Emilie Jäger

23/8/23

Professor: “Mig-i-centrum”-mentalitet giver underskud af børnIndividualisering er en af flere mulige forklaringer på, at Danmark og Vesten generelt ikke reproducerer sin egen befolkning. Kontrast har talt med professor Ayo Wahlberg.
Debat
Emilie Jäger

09/8/23

Om værdikrigere og badedyrEmilie Jäger: Socialdemokraten Per Husted havde i det mindste modet til at sige sin mening, selvom det var upopulært. Så meget desto mere savner vi frie ord fra blå SVM-politikere, især Venstre.
Debat
Emilie Jäger

06/8/23

Amnesty Danmark overvejer sin holdning under korankrisenDen danske afdeling af Amnesty International gik varmt ind for at afskaffe blasfemiparagraffen i 2017. Men korankrisen er en ny problematik, siger generalsekretær.
Artikel
Emilie Jäger

04/8/23

Journalistforbundet: Jo, det handler om ytringsfrihedRetten til blasfemi er en del af vores demokratiske spilleregler, siger Dansk Journalistforbunds næstformand og advarer regeringen mod en farlig glidebane. Brancheforeningen Danske Medier mener derimod ikke rigtig noget.
Artikel
Emilie Jäger

01/8/23

​​S-folketingsmedlem klar til at forbyde “formålsløse” satiretegninger af MuhammedPer Husted, der er næstformand for Folketingets Udenrigsudvalg, ser gerne regeringen gå endnu videre end at stoppe afbrændinger af koraner. Det kunne være ved at forbyde satire af en bestemt type.
Debat
Emilie Jäger

24/7/23

“Barbie” - Et feministisk manifestEmilie Jäger: Filmen er både blevet døbt kvindernes ”Fight-Club” og et feministisk manifest. Men uanset hvad man kalder det, så er der ingen tvivl om, at det er - omend usammenhængende - woke propaganda.
Debat
Emilie Jäger

30/6/23

Borgerlige godtfolk anbefaler sommerens ferielæsningSommeren er også en tid til at læse bøger. Emilie Jäger har indsamlet en stribe bogtips på Kontrasts redaktion samt fra Kasper Støvring, Astrid Johanne Høg og Stefan K. Sløk-Madsen. God læsning derude!
Debat
Emilie Jäger

25/6/23

Alex? Der er noget, jeg gerne vil spørge dig omEmilie Jäger har en ven, som har et problem, og som har fået en fæl mistanke. På vennens vegne vil Jäger gerne spørge Alex Vanopslagh om noget. Så det gør hun. Her.
Debat
Emilie Jäger

19/6/23

Folkemøde 2023: Økologisk øl og snothvalpeborgerlighedEmilie Jäger har været på jagt efter folkeligheden i Allinge. Det er noget af en udfordring.
Artikel
Emilie Jäger

16/6/23

Postkort fra solskinsøen: ”Kvinder vil gerne føle sig som gode mennesker”Kontrasts Emilie Jäger opsøger folkelighed på Folkemødet og prøver at finde svaret på, hvorfor kvinder stemmer rødt.
Debat
Emilie Jäger

04/6/23

Ron DeSantis er en Donald Trump med hjerneEmilie Jäger tror på Floridas guvernør som manden, der kan slå et slag for klassiske republikanske dyder i hele USA og Vesten, hvis han bliver valgt som den næste amerikanske præsident.
Artikel
Emilie Jäger

01/6/23

Paludan uden PET-beskyttelse til Folkemødet: ”Det er uretfærdigt”Stram Kurs får ikke PET-vagter til events på Bornholm, hvilket bekymrer partileder Rasmus Paludan. Det er voldsmændene, der er problemet, understreger Justitia-direktør Jakob Mchangama.
Artikel
Emilie Jäger

26/5/23

Hun søger en middelvej i abortspørgsmåletDen tidligere jordemoderformand Lillian Bondo er med på at hæve abortgrænsen. Men ikke så langt at levedygtige fostre bliver aborteret, understreger hun.
Artikel
Emilie Jäger

24/5/23

Kvinder ønsker mere restriktiv abortgrænse end mændFlere danske kvinder end mænd ønsker at bevare den nuværende 12-ugers grænse for fri abort, viser flere meningsmålinger. Det kan skyldes, at kvinder i højere grad opfatter det ufødte barn som et individ, mener læge og medlem af etisk råd.
Debat
Emilie Jäger

19/5/23

​​Kære medstuderende – stram op!Emilie Jäger: Lad være med at bebrejde lektier, karakterer og faglige krav for unge studerendes mistrivsel. Måske ligger deres største problem i deres egne lommer.
Artikel
Emilie Jäger

17/5/23

Islamekspert kritiserer regeringens afvisning af Muhammed-forslagEn af landets førende islameksperter, Thomas Hoffmann, anklager regeringen for dobbeltmoral og for at tænke kortsigtet, når den afviser at indføre undervisning i Muhammedkrisen.
Artikel
Emilie Jäger

11/5/23

Støjberg i hård kritik af Venstre-kovending: ​​Fra "Je suis Paty" til "Je suis regering"Inger Støjberg langede hårdt ud efter tidligere partifæller i en skarp Folketingsdebat om Muhammedkrisen. Det kom også frem, at PET vurderer, det kan få sikkerhedsmæssige konsekvenser at gøre undervisning i krisen obligatorisk.
Artikel
Emilie Jäger

07/5/23

Amerikansk researcher: Derfor er så mange unge kede af detDet var forbløffende at se, hvor stærkt danske unge oplever den mistrivsel, vi kender fra USA, siger Zach Rausch, forskningsassistent for Jonathan Haidt, i interview med Kontrast.
Artikel
Emilie Jäger

30/4/23

Peter fortryder sit kønsskifte: Det har ødelagt min kropPeter Rødbro ser tilbage på sit kønsskifte, der ikke skulle være foregået, og advarer andre mod at træffe den vidtgående beslutning for hurtigt. Han er især bekymret for kønsskifte på børn.
Debat
Emilie Jäger

26/4/23

Kære Venstre – hvorfor tror I, at jeg som ung kvinde er dummere end mænd?Emilie Jäger vil ikke have hjælp fra politikere og feminister til at komme foran mændene på arbejdsmarkedet.
Artikel
Emilie Jäger

22/4/23

Lektor om transkvinder i sport: Man kan ikke få både inklusion og retfærdighedElitesportens aktører er nødt til at vælge mellem hensynet til sporten og hensynet til de transkønnede, fastslår lektor Ask Vest Christiansen.
Artikel
Emilie Jäger

22/4/23

Danske topatleter: Transkvinders deltagelse i elitesport er uretfærdigDen dag kommer formentlig, hvor transkønnede vil stille op i dansk kvindesport, selvom de biologisk er mænd. Kontrast har spurgt tre sportsudøvere, hvordan de forholder sig til det.
Artikel
Emilie Jäger

12/4/23

Samråd om kønsdysfori: ”Det her er medicinske forsøg på børn”Bølgerne går højt i Sundhedsudvalget: Dansk Folkeparti frygter, at systemet gør uoprettelig skade på børn med kønsforvirring. Ministeren er mindre bekymret.
Artikel
Emilie Jäger

31/3/23

Venstreorienterede danskere er mere ulykkeligeEn ny analyse fra Kontrast bekræfter, at borgerlige har en større chance for at være lykkelige mennesker end venstreorienterede. Hvordan kan det være?
Artikel
Emilie Jäger

28/3/23

CNN-analytiker: Hvide skal undgå memes med sorte personerEr det skjult racisme, når hvide mennesker deler humoristiske billeder, der viser sorte mennesker? Det mener analytiker på CNN. Neger-Tom er uenig.
Artikel
Emilie Jäger

21/3/23

Socialister i flyverskjul efter voldelig opfordringSocialistisk Ungdomsfront i Odense ville give tæsk til racister på sin Instagram-profil. Nu har ingen lyst til at tale nærmere om det budskab. Heller ikke kammeraterne i Enhedslisten.
Debat
Emilie Jäger

20/3/23

Chris Rock har fået nok – af wokeEmilie Jäger tolker Chris Rocks nye show på Netflix som endnu et udtryk for, at en anti-woke-revolution udfolder sig i USA.
Artikel
Emilie Jäger

15/3/23

Kritik af mærkedag mod islamofobi: ​”Vi afgiver terræn til vores fjender”Den nye FN-markering af kampen mod “islamofobi” er problematisk af flere årsager, mener Christian Marcussen. Her uddyber han for Kontrast.
Artikel
Emilie Jäger

08/3/23

Kræver ligestillingen, at kvinder går i krig?Regeringen vil have kvinder til at aftjene værnepligt og potentielt blive tvunget i krig. Emilie Jäger har talt med udlandsredaktør Anna Libak og forkvinden for Dansk Kvindesamfund. De er skeptiske.
Debat
Emilie Jäger

11/2/23

Skal der et bestemt antal tykke på landsholdet?Emilie Jäger: Det er jammerligt, at det nu er blevet problematisk at måle vægten på idrætsudøvere. Naturligvis betyder din vægt noget i elitesport.
Debat
Emilie Jäger

23/1/23

Vejen til helvede er brolagt med gode organisationerEmilie Jäger: Lad være med at ophøje FN til en tjener for sandhed og godhed. FN fungerer som en hyggeklub for diktaturer og spilder vores penge.
Artikel
Emilie Jäger

26/11/22

Offentlige udgifter er som fluepapirDet offentliges udgifter til bureaukraters og administratorers løn er eksploderet, så der er stort potentiale for besparelser. Kontrast har talt med forskningschef Karsten Bo Larsen.
Analyse
Emilie Jäger

10/11/22

Make America FloridaEmilie Jäger: Den republikanske bølge udeblev, og Trump tabte det amerikanske midtvejsvalg, selvom han ikke engang var opstillet.