Debat

11.07.24

Endnu en gang slipper gerningsmanden alt for let

Konservativ Ungdom mener på baggrund af dommen over Philip Westh, at prøveløsladelser skal afskaffes, og at en livstidsdom skal vare hele livet – gerningsmanden skal aldrig ud i samfundet igen.

Fredag d. 28. juni blev Phillip Westh idømt en livstidsdom for sine grufulde handlinger i forbindelse med både Emilie Meng-sagen og Kirkerup-sagen. Han er bl.a. kendt skyldig i at have frihedsberøvet, voldtaget og forsøgt at slå den blot 13-årige pige, som var offer for disse horrible handlinger, ihjel.

Livstid er den højeste straf man kan få i det danske retssystem, og den skal han selvfølgelig idømmes - alt andet havde i vores øjne været forkert.

Men tænk engang, at Danmarks allerhårdeste straf giver mulighed for, at man kan prøveløslades efter kun 12 år. Det er jo helt forrykt!

Det udstiller, hvor absurd mildt vores retssystem i Danmark egentlig er. Tænk, at en serieforbryder, som er kendt skyldig i drab, drabsforsøg, voldtægt af en mindreårig pige og meget mere, højest kan idømmes en straf, hvor han kan prøveløslades efter sølle 12 år.

En mand som ham skal aldrig nogensinde lukkes ud igen, ikke kun for borgernes sikkerhed, men også fordi det ikke er retfærdigt. Det er jo fuldstændig vanvittigt, at ofrene og deres familier potentielt set ville kunne møde den her mand i Netto efter blot 12 år.

Vi forstår derfor ganske enkelt ikke, hvordan vi straffer disse mennesker så mildt. Det kan vi som samfund hverken retfærdiggøre eller tillade os.

Nogle mennesker fortjener en chance til, mens andre begår handlinger, der er så grove, at man hverken kan eller skal tilgive dem. De skal spærres inde, og aldrig lukkes ud igen. For offerets skyld, for samfundets skyld, men allervigtigst for retfærdighedens skyld.

Alt andet er respektløst overfor de allerede eksisterende ofre, og måske fremtidige ofre, som vi risikerer at få, hvis mennesker som Phillip Westh kommer ud i samfundet igen.

Ydermere er prøveløsladelser i det hele taget forkert, Man skal ikke belønne god opførsel i fængslet ved tidligere løsladelse - det er en selvfølge at man skal opføre sig ordentligt i fængslet. Når man har fået sin straf, skal man altså sidde hele straffen ud.

Derfor mener Konservativ Ungdom, at livstid selvfølgelig skal betyde livstid, fordi nogle forbrydelser simpelthen er så slemme, at gerningsmanden aldrig skal ud i samfundet igen.

 Konservativ Ungdom mener også, at vi skal afskaffe prøveløsladelser, da vi kun anser det som retfærdigt, at gerningsmanden tager det fulde ansvar for sine handlinger og afsoner hele sin fængselsstraf.

Indlægget er skrevet af: Svend Stenfalk, retsordfører for Konservativ Ungdom og Louie Skougaard, Formand for Furesø Konservativ Ungdom

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter