Debat

02.09.22

Malthe tager redaktionen med normstorm

Malthes Mangfoldighedsspalte: Malthe Busk er kommet tilbage på Kontrast, selvom chefredaktøren muligvis ville smide ham i søen. Livet som Kontrasts mangfoldighedsrepræsentant fortsætter ufortrødent, og det bliver også til en ekskurs med Betty-Louise fra den lesbiske smykkesmedje Rav-Ravnen.

Malthe Busk er – igen – Kontrasts mangfoldighedsrepræsentant. I Malthes Mangfoldighedsspalte kan du følge hans forunderlige liv. Malthe er totalt en rigtig person og ikke noget, som nogen bare har fundet på. Enhver lighed med nulevende eller afdøde personer er utilsigtet.

Mandag, kl. 8.35
Det føles dejligt at være tilbage på redaktionen. Jeg tror ikke, at min forgænger var særlig populær. Der står blomster på mit bord og Inga fra kantinen laver min livret, chili- og kødfri chili con carne.

Chefredaktør Mikkel Andersson kommer forbi mit skrivebord. Han virker lidt forlegen.

“Godmorgen, Malthe. Det er godt at have dig tilbage efter din … din orlov.”

“Min orlov?” spørger jeg undrende. “I fyrede mig på gråt papir.”

“Jeg mener ikke, at der er nogen skurk i det her spørgsmål omkring din arbejdsmæssige situation,” begynder han diplomatisk. “Og jeg vil sådan også gerne diskutere, om der overhovedet var tale om en fyring.

“Du sagde, at hvis ikke jeg forlod bygningen, ville du smide mig i Sortedams Sø!”

“Ved du hvad, den diskussion har jeg faktisk ikke behov for at gå ind i,” siger han, mens han åbner hænderne og holder dem op foran sig.

Han vender sig om og går, og jeg sætter mig forvirret ved min plads.

Kl. 10.14
Er i køkkenet. Min gode ven Massawa fra Eritrea er i gang med at tømme skraldeposerne. Det er godt at se, at vi stadig får det tilskud fra kommunen for at have ham gående.

Massawa har været hjemme og besøge familien. Han fortæller mig, at han har to mødre.

Hvor er det altså smukt! Her går vi og har alle mulige fordomme om folk fra andre lande, og så viser de sig at være endnu mere progressive end os leverpostej-danskere. Jeg skal lige til at spørge ham, om han skal med til Pride Parade i weekenden, da han siger:

“Ja, min far prøvede at få tredje kone, men hendes far vil have for mange kameler. Så han kun fik to koner.”

Jeg beslutter, at det er en diskussion, jeg ikke har behov for at gå ind i.

Lørdag
Er til Pride Parade med min gode veninde, Betty-Louise fra den lesbiske smykkesmedje Rav-Ravnen.

Paraden er netop drejet ned ad Allégade, så vi undgår Nørrebro. Det er ikke fordi vi ikke tror, at den indvandrertunge bydel ikke også vil sætte pris på at se glimmer-dækkede, muskuløse unge mænd iklædt matroshuer og hotpants twerke til Megan Thee Stallion. Der er bare en masse vejarbejde, der gør, at vi er nødt til at gå i en stor bue uden om Mjølnerparken og moskeen i Rovsingsgade. Ligesom året før. Og året før. Super-duper ærgerligt, altså.

Vejret er dejligt, og Betty-Louise og jeg drikker vores medbragte øl. Jeg går ned ad en sidegade for at tisse. Heldigvis er det økologisk Mikkeller-øl, tænker jeg, mens jeg plasker en trappesten til med bæredygtigt tis.

Jeg er nået tilbage til paraden og forsøger at finde Betty-Louise igen. Heldigvis får jeg hurtigt øje på hendes truckerkasket-dækkede hoved, der rager op over alle andre. Da jeg når hen til hende, kan jeg se, at hun er kommet op at skændes med en gruppe aktivister fra Normstorm over Danmark.

Det viser sig, at en af aktivisterne har lagt an på Betty-Louise og spurgt, om ikke hun “gav et blæs” efter paraden. Da Betty-Louise betakkede sig og forklarede, at hun slet ikke er til mænd, blev hun omringet af vrede aktivister. Aktivisten, der ønskede et blowjob, var en pre-operationel transkvinde, og nu bliver Betty-Louise beskyldt for transfobi, bare fordi hun ikke vil give et lesbisk blowjob.

Jeg får hanket op i Betty-Louise, og vi skynder os væk fra aktivisterne, mens de råber “J.K. Rowling-elskere” efter os.

Jeg glæder mig til weekenden er forbi, så jeg kan få en stille dag på redaktionen.

Følg med i mere af Malthes forunderlige liv næste gang. Og husk, at du også kan følge @MaltheBusk på Twitter.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter