Kommentar

18.09.24

Premium

Pensionsalderen – den socialt retfærdige løsning

Mette Frederiksen har sluppet ulykkerne ud af Pandoras krukke, hvor diskussionen om en retfærdig pension ellers har været lukket inde siden velfærdsforliget i 2006. Jens Ellekær funderer over begrebet social retfærdighed og kommer med sit eget bud på en løsning.

Statsminister Mette Frederiksen har, som det er påpeget af flere, med sin erklæring om at ville revidere pensionssystemet tiltaget sig en rolle, som den græske mytologiske figur Pandora – gudernes tvivlsomme gave til menneskene (dvs. mændene, for Pandora var den første jordiske kvinde).

Som bekendt kom Pandora med en krukke i sin besiddelse. Krukken var lukket, og Pandora havde fået besked på, at den ikke måtte åbnes. Men de lunefulde guder havde udstyret urkvinden med nogle karaktertræk, som måtte føre til, at hendes nysgerrighed vandt over påbuddet, og ud af den åbne krukke fløj alverdens ulykker, og de kunne aldrig bringes tilbage under låg i krukken.

Da Mette ”Pandora” Frederiksen gjorde det klart, at pensionsalderen vil være til forhandling, slap hun om ikke alverdens ulykker løs så dog de ulykker, som havde været lukket inde i velfærdsforliget fra 2006. Og det står nu klart, at lige så lidt som den oprindelige Pandora vil Mette Frederiksen være i stand til at få ulykkerne tilbage i krukken.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab