Kort Nyt

28.11.22

Fire er dræbt i angreb på et af Mogadishus mest sikre hoteller

Militante islamister har angrebet et hotel, der beskrives som den "mest sikre indkvartering" i Mogadishu.
På et hotel tæt på præsidentpaladset i den somaliske hovedstad, Mogadishu, er fire personer blevet dræbt af militante islamister fra gruppen al-Shabaab.
På et hotel tæt på præsidentpaladset i den somaliske hovedstad, Mogadishu, er fire personer blevet dræbt af militante islamister fra gruppen al-Shabaab.

Fire personer er blevet dræbt i et militant angreb mod et hotel, der ligger tæt på præsidentpaladset i den somaliske hovedstad, Mogadishu.

Det oplyser en embedsmand fra et sikkerhedsagentur mandag morgen.

Det er militante islamister fra gruppen al-Shabaab, der menes at stå bag angrebet. De er angiveligt stadig til stede på hotellet.

- De terroristiske våbenmænd er fanget i et lokale i bygningen, og sikkerhedsstyrkerne får gjort en ende på det her meget snart. Indtil videre har vi bekræftet fire dræbte, siger embedsmanden Mohamed Dahir.

- Flere er desuden blevet såret - herunder embedsfolk fra regeringen, lyder det.

Der har i nattens løb været skudvekslinger og eksplosioner nær hotellet.

Hotellet ligger tæt på præsidentpaladset i et heftigt beskyttet område i hovedstaden. Hotellet, der hedder Villa Rose, skriver på sin hjemmeside, at det er den "mest sikre indkvartering i Mogadishu".

Det somaliske parlament skulle mandag morgen have været samlet. Det er dog blevet udskudt som følge af angrebet.

Somalias præsident, Hassan Mohamud, blev valgt tidligere i år. Han har iværksat en militær offensiv mod al-Shabaab, der har svaret igen ved at skrue op for antallet af angreb mod både militære og civile mål.

For knap en måned siden - 29. oktober - eksploderede to biler fyldt med sprængstof inden for få minutter i Mogadishu. Eksplosionerne blev fulgt op af skud og kostede mindst 121 personer livet.

Det var det dødeligste angreb i Somalia i fem år.

FN har i november oplyst, at mindst 613 personer er blevet dræbt i forbindelse med angreb i Somalia i år. 948 er blevet såret.

Begge tal er de højeste i Somalia siden 2017.

Den islamistiske al-Shabaab-organisation kontrollerer store dele af Somalia og har forbindelser til det militante netværk al-Qaeda.

Kilde: /ritzau/AFP

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter