De øverste ansvarlige for Kinas håndtering af covid-19 antyder, at der kan være en opblødning i den nultolerance, der hidtil har været over for den smitsomme virus.
Den strikse tilgang har udløst protester i en række store byer og krav om mere frihed i Kina.
Vicepremierminister Sun Chunlan, der har en central rolle i bekæmpelsen af covid-19, siger torsdag, at omikronvarianten svækkes. At den nye situation fører til "nye opgaver".
Kina har indtil nu brugt nedlukninger, konstante test og karantæner som middel over for folk, der ikke er smittet, men er så uheldige at bo i nærheden af, hvor få - nogle gange helt ned til en person - er smittet med covid-19.
Det har ramt hele millionbyer gentagne gange. Det har gjort millioner af mennesker rasende over at være indespærret. Det har blandt andet ramt byer som Beijing, Shanghai og Guangzhou.
Myndighederne har i denne uge truet med at slå hårdt ned på demonstranter. Men samtidig sender vicepremierminister Sun Chunlan et andet signal i en tale til Den Nationale Sundhedskommission.
Her taler hun om "en ny situation" ifølge nyhedsbureauet Xinhua. Omikron-varianten - den samme, som har huseret i Danmark siden 2021 - svækkes. Det pålægger "nye opgaver", siger hun.
Sun henviser ikke til regimets nultolerance over for smitte, og det er et muligt signal om en kursændring i den nuværende politik, der også har presset Kinas økonomi hårdt.
Hendes kommentar kommer, samtidig med at myndighederne i blandt andet Beijing og Guangzhou oplyser, at man vil ændre kravet om daglige test for covid-19 for en række grupper. Det er ældre, folk, der arbejder hjemmefra, studerende og online-lærere, som ikke forlader deres hjem så ofte.
Borgere i Beijing har stadig pligt til at være udstyret med en test, der højst er to dage gammel, for at kunne bevæge sig rundt på steder som caféer, restauranter og butikscentre.
Men i Guangzhou, der senest natten til onsdag var scene for sammenstød mellem politi og demonstranter, har man besluttet at droppe kravet om daglige test for de fleste.
Der er torsdag rapporteret om 35.800 smittede i Kina med covid-19.
Kilde: /ritzau/AFP