Kort Nyt

02.11.22

Marcus Knuth og Britt Bager kommer ikke ind for Konservative

Britt Bager ryger ud af Folketinget efter skifte fra Venstre til Konservative i denne valgperiode.
Marcus Knuth (C) ryger ud af Folketinget efter sit skifte fra Venstre til Konservative. Det samme er blevet Britt Bagers skæbne. (Arkivfoto).
Marcus Knuth (C) ryger ud af Folketinget efter sit skifte fra Venstre til Konservative. Det samme er blevet Britt Bagers skæbne. (Arkivfoto).

Hverken Marcus Knuth, Britt Bager eller Isabella Arendt bliver valgt ind i Folketinget for De Konservative. Det står klart, efter at alle stemmerne er fordelt i Østjyllands Storkreds og i Københavns Omegn.

I Østjylland beholder partiets klimaordfører, Mona Juul, De Konservatives ene mandat. I Københavns Omegns Storkreds er det finansordfører Rasmus Jarlov, der får det ene konservative mandat.

Dermed lykkedes det ikke for de tre, der alle er kommet til De Konservative fra andre partier i denne valgperiode at opnå valg til Folketinget.

Marcus Knuth forlod Venstre og meldte sig ind i Konservative mindre end et halvt år efter folketingsvalget i 2019.

Han er i dag udlændinge- og udenrigsordfører for partiet.

Isabella Arendt har en fortid som landsformand for Kristendemokraterne, men i maj oplyste hun, at hun trak sig fra posten, og senere på sommeren blev hun folketingskandidat for De Konservative.

Britt Bager skiftede i marts 2021 fra Venstre til Konservative, da hun mener, at Venstre manglede det "nationalkonservative" element, efter at Inger Støjberg havde forladt partiet.

Det er ikke kun i Østjylland og i Københavns Omegn, at der har været kamp om de konservative mandater.

I Nordjylland har to af partiets mest kendte ansigter på sundhedsområdet dystet om det ene konservative mandat.

Her trak sundhedsordfører Per Larsen sig sejrrigt ud af dysten med den tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, der forsøgte et comeback til Folketinget uden succes.

Omkring 300 personlige stemmer skilte de to.

Tidligere på året viste målinger, at De Konservative stod til en stor fremgang, og dermed kunne Per Larsen og Jakob Axel Nielsen meget vel begge være kommet ind.

Men da valgresultatet tikkede ind tirsdag aften, blev det til en tilbagegang for De Konservative. Fra 6,6 procent af stemmerne til 5,5 procent. Det kostede to pladser i Folketinget.

Samtidig blev partiets formand, Søren Pape Poulsen, slået på hjemmebane i Vestjylland af Venstres Søren Gade, der gjorde comeback til Folketinget.

Søren Pape Poulsen fik omkring 6500 færre personlige stemmer ved årets valg sammenlignet med valget i 2019.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter