Podcast

09.04.21

Respiratoren: "Helt overordnet er jeg ikke imponeret over vores regering"

Den danske regering har ikke været god nok til at inddrage fagkompetencer, når det gælder restriktioner på festivalområdet. Det mener Brian Nielsen, CEO for Danmarks største festivalarrangør, der kalder håndteringen af hans branche “famlende”. I studiet er også Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, chefstrateg Andreas Steno Larsen og vært Timm Jeppesen.

"De har sat os på en umulig opgave," siger Brian Nielsen om den svære opgave at planlægge sommerens festivaler med den manglende afklaring fra regeringen om, hvorvidt det overhovedet bliver muligt at samle folk til sommer.

Brian Nielsen er adm, direktør i Down the Drain Group, Danmarks største uafhængige koncert- og festivalarrangør, der står bag bl.a. festivalerne Northside og Tinderbox, og den usikkerhed, der det sidste år har præget hans liv, er flyttet ind i ugens afsnit af Respiratoren. Et afsnit, som handler om en af de brancher, der har været nedlukket allerlængst under coronakrisen, nemlig oplevelsesindustrien.

Siden 8. april sidste år, hvor håbet for festivalsæsonen 2020 blev slukket, har Brian Nielsens job været lagt i andres hænder, og det er svært at skulle sidde og vente på en afklaring måned efter måned for en mand, der er vant til dagligt selv at træffe en masse beslutninger. Derfor har han også været aktivt opsøgende i forhold til folk med facts og evidens, der kunne muliggøre festivaler – fx med deltagere, som kunne fremvise en negativ test:

"Søren Brostrøm, han har en masse forstand på sundhed og det sundhedsfaglige – vi har en masse forstand på, hvordan man forsamler mennesker, så det kan undre mig, man ikke har rakt mere ud. Vi har flere gange stillet os til rådighed, men det er blevet ved det. Det virker, som om meget af det hele er foregået på regeringsgangen. Det, synes jeg, er uheldigt," siger Brian Nielsen, som også mener, at der grundlæggende har været mangel på forståelse for drift i de kompensationsordninger, politikerne har landet. 

"Helt overordnet er jeg ikke imponeret over vores regering. Det virker meget famlende, det, der foregår. At man sætter sig ned og forhandler en genåbningsplan på omkring 12 timer; det burde man have brugt flere måneder på – med fagkompetencerne bedre i spil."

Hør hele interviewet i Respiratoren, hvor Brian Nielsen også fortæller, hvad han er mest nervøs for de næste seks måneder, og hvordan, han mener, vi kan lade os inspirere af England.

Med i podcaststudiet er som vanligt Andreas Steno Larsen, global chefstrateg i Nordea, der hjælper med et økonomisk sundhedstjek på branchen, samt Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, der giver os et bredt indblik i branchen siden første lockdown i marts 2020.

Podcasten er lavet i samarbejde med Risika A/S.

Du kan finde Respiratoren som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter