Podcast

18.03.21

Respiratoren: "Vi bliver nødt til at orientere politikerne om, hvordan virkeligheden er"

Der er brug for store politiske tiltag, hvis Danmark skal være konkurrencedygtigt på turismeområdet, når genåbningerne bliver en realitet. Det mener politisk direktør i Horesta Kirsten Munch Andersen. I studiet er også hoteldirektør Kirsten Brøchner, chefstrateg Andreas Steno Larsen og vært Timm Jeppesen.

“Normalt plejer vi ikke at offentliggøre vores tal, men nu har vi en situation, hvor vi bliver nødt til at orientere politikerne om, hvordan virkeligheden er,” lyder det fra Kirsten Brøchner, adm. direktør i Arthur Hotels. 

I det nyeste afsnit af Respiratoren giver vært Timm Jeppesen, adm. direktør i Risika A/S, et statustjek på den kriseramte virkelighed, som mange erhvervsdrivende i hotel- og restaurationsbranchen befinder sig i. 

Arthur Hotels lå før pandemien stabilt med en belægningsprocent på over 85 pct. årligt, mens deres nuværende belægningsprocent ligger på 10-20 pct.

"Lige nu gælder det om at have et meget stort likvidt beredskab for at kunne klare sig selv," siger Kirsten Brøchner, som understreger, at der har manglet politisk forståelse for den nye virkelighed, som mange erhvervsdrivende stadig forsøger at navigere i.

Med i podcaststudiet er som vanligt Andreas Steno Larsen, global chefstrateg i Nordea, der hjælper med et økonomisk sundhedstjek på branchen, samt Kirsten Munch Andersen, politisk direktør for brancheforeningen Horesta. Sidstnævnte kommer med et opråb til de danske politikere, for hun mener, det kræver seriøse tiltag, hvis Danmark skal være konkurrencedygtigt på turismeområdet, når genåbningerne bliver en realitet.

Podcasten er lavet i samarbejde med Risika A/S.

Du kan finde Respiratoren som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter