Podcast

19.05.22

Skudlinjen: Er der en dybere mening med arbejdslivet?

Skal virksomheder dyrke den passionerede medarbejder? Nej tak, siger arbejdssøgende sociolog Jacob Didia-Hansen, der er træt af krav om betingelsesløst brændende ildsjæle. Selvstændig erhvervsdrivende Pernille Svensson byder ind med sin forklaring på, at folk oplever moderne arbejdsliv som meningsløst.

For nylig mødtes 200 erhvervsledere til en konference i København om, hvordan de får meningen tilbage i deres arbejdsliv. Konferencen slog til lyd for, at virksomheder skal sætte meningsfuldheden i centrum og dyrke den passionerede medarbejder.

Nej tak, siger den arbejdssøgende sociolog Jacob Didia-Hansen, som er ved at kvæles i jobannoncer, der kræver, at kandidaten brænder for jobbet, uanset om det er salg, digitalisering, revision, skibsfart eller togdrift. Arbejdsmarkedet efterlyser efterhånden kun ildsjæle, som fuldkommengøres af arbejdet.

Pernille Svensson, selvstændig erhvervsdrivende og tidligere analytiker for blandt andre Saxo Bank, mener, at manges oplevelse af meningsløshed på jobbet skyldes tre ting. Mangel på indflydelse over egne opgaver. Mangel på anerkendelse oppefra. Og dårlig etik i virksomhederne.

Står det virkelig så skidt til – og hvad er kuren? At brænde for sagen – eller at tjene næsten?

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter