Podcast

"Vi ved grundlæggende ikke, hvor slemt det ender med at blive"

05. mar. 2021

Tommy Ahlers er første gæst i Kontrasts nye podcast Respiratoren, der handler om dansk økonomi og erhvervsliv under en af de største økonomiske kriser i nyere tid. Timm Jeppesen er vært, og Andreas Steno Larsen er fast økonomisk ekspert.

“Det her er en af de værste kriser, vi har set i mange årtier – det er der ikke nogen tvivl om. Og når vi har gjort boet op på vækstfronten i forhold til 2020, så blev det næsten lige så slemt som den store finansielle krise tilbage i 2008-2009. Og vi ved grundlæggende ikke, hvor slemt det ender med at blive, for der er stadig en regning, der mangler at blive gjort op, som jeg ser det.” 

Ordene er Andreas Steno Larsens, og han er økonomisk ekspert i Kontrasts nye podcast, Respiratoren, der produceres i samarbejde med Risika A/S. En podcast, der skal tage pulsen på det danske erhvervsliv i forbindelse med den økonomiske krise, som har præget Danmark siden 11. marts 2020, hvor statsminister Mette Frederiksen præsenterede den første lockdown pga. corona-pandemien.

Vært er Timm Jeppesen, adm. direktør i Risika A/S, og han vil i en række podcasts tage et sundhedtjek på økonomien sammen med den globale chefstrateg i Nordea Andreas Steno Larsen, komme med kolde facts om dansk erhvervsliv og forsøge at komme tæt på de ledere, der har været i orkanens øje siden marts 2020.

Første gæst er ekspert i dansk erhvervsliv Tommy Ahlers, der er iværksætter, investor, eks-minister og MF (V). Han er inviteret i studiet for at give sit bud på, hvordan covid 19 har påvirket dansk erhvervsliv, og hvordan den har påvirket ham selv. Det blev til en spændende snak om et erhvervsliv i koma, værdien af hjælpepakkerne, de tre ting, Ahlers ville gøre anderledes for erhvervslivet, hvis han var statsminister, og frihed:

“Jeg begyndte at værdsætte det normale mere. Pludselig var vi i en situation, hvor man ikke selv kunne bestemme. Det var en frustration, der ramte. Men jeg synes også, det er uhyggeligt, hvor meget frihedsindskrænkning man kan vænne sig til, når det kommer i små dryp. Selv når man er et menneske, der sætter frihed højt. Den frihed skal vi have kæmpet tilbage,” siger Ahlers, der også fortæller, hvordan kæmper han lige nu kæmper for at gøre det mere attraktivt at blive iværksætter i Danmark, og kommer med et bud på best og worst case scenario for dansk erhvervsliv i 2021.

Du kan finde Respiratoren som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.