Video

Kan genopdragelsesrejser være "et eventyr"?

24. feb. 2021

Søren K. Villemoes er inviteret en tur i Cilles Sorte Skole for at diskutere den berøringsangst, der tilsyneladende hersker i forskningsverdenen, når det kommer til emner som social kontrol og integrationsudfordringer. En berøringsangst, han oplevede på en nyligt overstået migrationskonference.

“Jeg vil ikke sige, man skal bruge bestemte teorier, når man forsker. Jeg kan måske bare bekymre mig, når jeg dukker op til sådan en konference, og så virker det, som om der kun er ét blik,” siger journalist Søren K. Villemoes.

I sidste uge udkom han med artiklen “Hvidensproduktion” i Weekendavisen, hvor han rapporterer fra den store, årlige nordiske konference for migrationsforskere arrangeret af The Nordic Migration Research. Det har fået Cille Hald Egholm til at invitere ham en tur i studiet til en snak om det problematiske i politiserende forskning i indvandring og integration. 

I konferencens program på godt 400 sider optrådte begrebet “social kontrol” fx kun én gang, fortæller Villemoes, ligesom en norsk forsker i et oplæg præsenterede et noget anderledes syn på genopdragelsesrejser end det, vi normalt præsenteres for i den offentlige debat: Som et eventyr, den unge såvel som familien kunne have glæde af.

Se hele afsnittet af Cilles Sorte Skole herover, og hør om aktivistiske teorier, der præsenteres som videnskabelige, og om den berøringsangst, der tilsyneladende hersker i forskningsverdenen, når det kommer til emner som social kontrol og integrationsudfordringer.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.