Video

24.02.21

Kan genopdragelsesrejser være "et eventyr"?

Søren K. Villemoes er inviteret en tur i Cilles Sorte Skole for at diskutere den berøringsangst, der tilsyneladende hersker i forskningsverdenen, når det kommer til emner som social kontrol og integrationsudfordringer. En berøringsangst, han oplevede på en nyligt overstået migrationskonference.

“Jeg vil ikke sige, man skal bruge bestemte teorier, når man forsker. Jeg kan måske bare bekymre mig, når jeg dukker op til sådan en konference, og så virker det, som om der kun er ét blik,” siger journalist Søren K. Villemoes.

I sidste uge udkom han med artiklen “Hvidensproduktion” i Weekendavisen, hvor han rapporterer fra den store, årlige nordiske konference for migrationsforskere arrangeret af The Nordic Migration Research. Det har fået Cille Hald Egholm til at invitere ham en tur i studiet til en snak om det problematiske i politiserende forskning i indvandring og integration. 

I konferencens program på godt 400 sider optrådte begrebet “social kontrol” fx kun én gang, fortæller Villemoes, ligesom en norsk forsker i et oplæg præsenterede et noget anderledes syn på genopdragelsesrejser end det, vi normalt præsenteres for i den offentlige debat: Som et eventyr, den unge såvel som familien kunne have glæde af.

Se hele afsnittet af Cilles Sorte Skole herover, og hør om aktivistiske teorier, der præsenteres som videnskabelige, og om den berøringsangst, der tilsyneladende hersker i forskningsverdenen, når det kommer til emner som social kontrol og integrationsudfordringer.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter