08.09.23

Dansk supermodel sagsøger MMA-udøver for cyberchikane

Modellen Nina Agdal har lagt sag an mod amerikanske Dillon Danis for cyberchikane. Hun har anmodet om tilhold.
Danske Nina Agdal er forlovet med den amerikanske internetstjerne og bokser Logan Paul. (Arkivfoto).
Danske Nina Agdal er forlovet med den amerikanske internetstjerne og bokser Logan Paul. (Arkivfoto).

Den danske supermodel Nina Agdal sagsøger den amerikanske MMA-udøver Dillon Danis for "en vedvarende kampagne af cyberchikane og mobning imod hende".

Det skriver Los Angeles Times, som har set retsdokumenterne.

Her anklages Danis blandt andet for "ulovligt at offentliggøre seksuelt eksplicitte billeder af hende på internettet uden hendes samtykke".

Retssagen blev anlagt i onsdags.

Nina Agdal kræver 150.000 dollar i erstatning per lovovertrædelse, som Dillon Danis har begået. 150.000 dollar svarer til lidt over en million kroner.

Desuden har hun anmodet om et polititilhold for at forhindre ham i at dele flere seksuelt eksplicitte billeder af hende uden hendes samtykke, står der i retsdokumenterne.

Nina Agdal har blandt andet gået catwalk for den berømte undertøjsgigant Victoria’s Secret.

Hun er forlovet med den amerikanske internetpersonlighed Logan Paul, som også er bokser.

Logan Paul skal møde Dillon Danis i bokseringen i Manchester den 14. oktober. Det er i forbindelse med bokseturneringen, at chikanen mod Nina Agdal angiveligt fik sin start.

Der står i retsdokumenterne, at Dillon Danis har lavet flere end 250 opslag om Nina Agdal på de sociale medier Instagram og X, der tidligere hed Twitter.

- Selv om sagsøgeren (Nina Agdal, red.) ikke har mødt, talt eller interageret med Danis, har Danis ikke desto mindre gjort sagsøgeren til det primære mål for sine angreb mod Paul, fremgår det af retsdokumenterne.

Dillon Danis har omtalt Nina Agdal med eksplicit og nedsættende sprogbrug. Derudover har han ifølge retsdokumenterne delt memes og billeder af Nina Agdal, hvoraf flere af dem angiveligt skulle være manipulerede.

Et meme er en kombination af et billede og en eller flere tekstbidder skabt til at blive delt på internettet.

På X har Dillon Danis svaret på retsforfølgelsen, som han kalder "massiv".

- Det her er faktisk vildt, men jeg vil ikke stoppe. Fuck systemet. Kom og hent mig. Logan Paul er en død mand, der går.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter