25.03.23

EU og Tyskland indgår kontroversiel aftale om bilmotorer

EU aftaler med Tyskland, at bilfabrikker trods indgået aftale kan producere forbrændingsmotorer efter 2035.
Volkswagens fabrik i Zwickau i Tyskland. Her produceres
i dag biler med benzinmotorer. Det kan der også blive efter 2035, efter at Tyskland lørdag har indgået en aftale med EU-Kommissionen. Det var ellers aftalt mellem alle europæiske parter, at benzinmotorerne skulle være udfaset senest det år. (Arkivfoto).
Volkswagens fabrik i Zwickau i Tyskland. Her produceres i dag biler med benzinmotorer. Det kan der også blive efter 2035, efter at Tyskland lørdag har indgået en aftale med EU-Kommissionen. Det var ellers aftalt mellem alle europæiske parter, at benzinmotorerne skulle være udfaset senest det år. (Arkivfoto).

EU og Tyskland meddeler lørdag, at de har indgået en kontroversiel aftale, der tillader, at der produceres biler med brændstofmotorer efter 2035.

Det er på trods af, at der allerede eksisterer en europæisk aftale om, at brændstofmotorer i nye biler skal være udfaset i 2035.

Det skulle være med til at sikre, at EU vil være en klimaneutral økonomi i 2050.

- Vi har fundet en aftale med Tyskland om den fremtidige brug af e-brændstof, skriver EU-Kommissionens miljøkommissær, Frans Timmermans, på Twitter.

Han fortæller, at parterne nu vil arbejde videre for at få vedtaget nye CO2-standarder for biler.

Den tyske regering støttet af den tyske bilindustri overraskede allerede tidligere på måneden, da man i sidste øjeblik blokerede for den aftale, der allerede i efteråret blev vedtaget af EU's besluttende organer.

Tyskland står ikke alene. Også Italien, der er et stort bilproducerende land, har ønsket at udskyde udfasningen af benzinmotorer.

dpa

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter