29.10.23

Hamas: Vores krigere kæmper mod Israels invasionsstyrker i Gaza

Ifølge Israels hær har soldater identificerede "en række terrorister, som kom ud af en skakt til en tunnel".
Israelske styrker ved grænsen til Gaza, inden de rykkede ind i området sent lørdag. Hamas siger, at gruppen kæmper med Israels hær inde i Gaza.
Israelske styrker ved grænsen til Gaza, inden de rykkede ind i området sent lørdag. Hamas siger, at gruppen kæmper med Israels hær inde i Gaza.

Den væbnede fløj i Hamas siger søndag, at den udkæmper hårde kampe mod Israels hær i Gaza.

"Vores krigere anvender maskinpistoler og panserværnsvåben mod den israelske invasionsstyrke i det nordvestlige Gaza", hedder det i erklæringen fra Hamas.

Verdens ledere udsender i stigende grad appeller til Israel om at holde pause, så stærkt tiltrængt nødhjælp kan bringes ind i Gaza, hvor der mangler mad, vand og el.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, gjorde det lørdag klart over for sin befolkning, at den skulle forberede sig på "en lang og vanskelig krig".

Antallet af gidsler blev søndag aften opgjort til 239 af det israelske militær.

I Gazastriben siger de palæstinensiske sundhedsmyndigheder, at mindst 8000 er dræbt under de israelske bombardementer. De fleste var civile, og halvdelen af dem var børn, hedder det.

Israelske styrker fortsatte søndag aften med at beskyde og bombe det nordlige Gaza fra luften og med artillerigranater.

Israel signalerede søndag, at det har til hensigt at omringe hovedbyen Gaza, da Israel offentliggjorde fotos af kampvogne i den palæstinensiske enklave, skriver Reuters.

En del indbyggere i enklaven kunne igen anvende internet og telefoner. Men lokale indbyggere fortalte, at redningsoperationer for at hjælpe sårede efter israelske angreb var meget vanskelige.

Ifølge den israelske hær har soldater identificerede "en række terrorister, som er kommet ud af en skakt til en tunnel" nær Erez grænseposten. De pågældende er blevet dræbt eller såret ifølge israelerne.

Tidligere søndag forlød det fra Israels hær, at den havde øget antallet af soldater inde i Gazastriben. Israelerne gjorde det fredag klart, at "en ny fase" af kampen mod Hamas er sat i værk.

Israelske kampvogne flankeret af infanteri er sat ind i Gazastriben efter tre ugers luftbombardementer af området. Det er det hidtil mest omfattende israelske angreb på det palæstinensiske territorium i et årti.

Netanyahu sagde lørdag, at det israelske militærs operationer skal føre til befrielse af alle gidsler.

- Israelske soldater udkæmper nu krigen på fjendens territorium, sagde Netanyahu og tilføjede, at efter krigen vil vi alle stå med nogle vanskelige spørgsmål.

- Dem skal vi svare på - det gælder også mig, sagde han med henvisning til den massive kritik, der er blevet rejst mod Israels regering og efterretningstjenester efter Hamas-angrebet den 7. oktober.

Netanyahu opfordrede igen civile til at søge mod syd i Gazastriben. Han beskyldte Hamas for at bruge civilbefolkningen i Gaza som et skjold, som gruppen skjuler sig bag. Samtidig kaldte han dem, der kritiserer Israels militær for hyklere, fordi det israelske militær - ifølge Netanyahu - har den højeste moral i verden.

AFP

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter