27.05.23

Karneval i Aalborg er kommet roligt fra start uden alvorlige skader

Der er mange mennesker til karneval i Aalborg lørdag, men tidligt på aftenen er det uden større hændelser.
Deltagere i Aalborg Karnevals Stjerneparade på vej over Limfjordsbroen i Aalborg, lørdag den 27. maj 2023. Tidligt lørdag aften er der ikke meldinger om alvorlige skader eller alvorlige sager for politiet.
Deltagere i Aalborg Karnevals Stjerneparade på vej over Limfjordsbroen i Aalborg, lørdag den 27. maj 2023. Tidligt lørdag aften er der ikke meldinger om alvorlige skader eller alvorlige sager for politiet.

Lørdag først på aftenen er der åbnet for trafikken igen i Aalborg, og karnevalet er rykket videre til Kildeparken, hvor festen fortsætter resten af aftenen.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Karnevalet foregår i god ro og orden og i forhold til den massive menneskemængde, er dagen forløbet roligt. Vi håber på, at den gode stemning fortsætter resten af aftenen, siger vicepolitiinspektør Sune Myrup, som leder politiets indsats, i pressemeddelelsen.

Den fremskudte skadestue, som er etableret i forbindelse med karnevalet har haft en travl eftermiddag.

Det fortæller Kenneth Lübcke, som er enhedschef for den præhospitale virksomhed i Region Nordjylland.

- Det startede roligt, men det gør den altid, og så eskalerer det hen over eftermiddagen og fremad. Så lige nu er vi på det højeste, siger han kort efter klokken 18.

Han fortæller, at der ikke har været alvorlige skader.

Der har været 142 henvendelser, hvor 14 er blevet sendt videre til skadestuen på sygehuset for yderligere behandling.

Ifølge Kenneth Lübcke har der været en øget aktivitet på telefon 112, men de fleste af hændelserne har samaritter fra Nordjyllands Beredskab håndteret omkring karnevalet.

Nordjyllands Politi skriver i pressemeddelelsen, at man indtil videre har anholdt fire. To er løsladt igen.

Tre er sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, og en blev tidligere på dagen anbragt i detentionen med henblik på afrusning.

Karnevalet i Aalborg er blevet afholdt siden 1983. Lørdag er en af de tre hovedbegivenheder - Stjerneparaden - løbet af stablen i Aalborgs gader.

Ifølge foreningen bag karnevalet er det i dag Nordeuropas største karneval.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter