24.06.23

Militærkonvoj er på motorvej mellem Moskva og sydlige regioner

Regeringen i Voronezj-regionen siger, at situationen er under kontrol, mens militærkonvoj er på motorvej.
Sikkerheden er øget i Moskva, efter at chefen for Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, natten til lørdag svor, at han ville vælte den russiske militærledelse.
Sikkerheden er øget i Moskva, efter at chefen for Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, natten til lørdag svor, at han ville vælte den russiske militærledelse.

Regeringen i regionen Voronezj opfordrer borgene til at undgå motorvejen M-4, der forbinder Moskva til de sydlige regioner, fordi en militærkonvoj er på motorvejen.

Militærkonvojen er på vej, efter at Wagner-gruppens leder, Jevgenij Prigozjin, har sagt, at gruppen har krydset grænsen fra Ukraine til Rusland og nu befinder sig i den russiske by Rostov.

Regeringen siger på sin kanal på beskedtjenesten Telegram, at situationen er under kontrol, og at tiltagene er for at sikre borgernes sikkerhed.

Fredag beskyldte Prigozjin det russiske militærs ledelse for at have beordret angreb på soldater fra Wagner-gruppen.

Rusland har afvist de beskyldninger, og den russiske efterretningstjeneste har åbnet en kriminalsag mod Prigozjin for at opfordre til væbnet mytteri.

Prigozjin siger natten til lørdag på Telegram, at han er klar til at vælte det russiske militærs ledelse.

- Vi er alle klar til at dø. Alle 25.000, og så 25.000 mere, siger Prigozjin på en lydoptagelse på beskedtjenesten Telegram.

- Vi dør for det russiske folk, lyder det videre ifølge AFP.

Han har i lang tid været i konflikt med de øverste personer i det russiske militær, mens hans soldater har kæmpet på russisk side mod Ukraine - særligt i Bakhmut, der anses for at være en strategisk vigtig by i Donetsk-regionen.

Her har han anklaget den russiske forsvarsminister, Sergej Sjojgu, og Ruslands hærchef, Valerij Gerasimov, for pure inkompetence, blandt andet fordi at han mente, at det russiske forsvar var alt for sløve med at få ammunition frem til frontlinjen i Ukraine.

Reuters

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter