06.07.23

Missil rammer boligblok i Lviv - tre personer mister livet

Tre personer har mistet livet i et raketangreb mod den ukrainske storby Lviv, oplyser byens borgmester.
Natten til torsdag blev en beboelsesejendom ramt af et missil i Lviv. Omkring 60 lejligheder er blevet beskadiget.
Natten til torsdag blev en beboelsesejendom ramt af et missil i Lviv. Omkring 60 lejligheder er blevet beskadiget.

Tre personer har mistet livet, efter at et russisk missil natten til torsdag slog ned i en etageejendom i den vestukrainske by Lviv.

Det oplyser borgmesteren i Lviv, Andrij Sadovyj, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Derudover er mindst otte personer såret, og omkring 60 lejligheder og næsten ligeså mange parkerede biler er blevet beskadiget, fortæller han i et opslag på beskedtjenesten Telegram.

- Vinduer blev blæst ud, mange biler blev beskadiget - omkring 50 biler. Der kan være flere mennesker under murbrokkerne, siger Sadovyj.

Et større redningsarbejde er sat i værk efter angrebet. De sårede og omkomne er fundet, efterhånden som redningsarbejdet er skredet frem.

Natten til torsdag fortalte guvernøren i Lviv-regionen, Maksym Kozytskyj, at flere var såret, og at der var udbrudt brand efter angrebet.

- Et russisk missil slog ned i en etageejendom i Lviv. Der opstod flammer, men ilden blev hurtigt slukket. Der er ofre, skrev Kozytskyj på Telegram.

- Brandmænd, læger og nødhjælpsspecialister arbejder på stedet. Folk får den fornødne hjælp. Redningsfolk er ved at lede i murbrokkerne.

Guvernøren meldte allerede klokken 01.23 på Telegram, at han havde fået besked fra Ukraines forsvar om, at der var missiler på vej mod byen.

- Søg mod sikre steder, skrev han og fulgte kort efter op med, at der havde lydt høje brag, og at der var fare for nye missilangreb.

Omkring klokken 02.20 blev alarmen afblæst, inden guvernøren alligevel bare ti minutter senere kunne oplyse, at et stykke kritisk infrastruktur var blevet ramt og ødelagt, og at folk var kommet til skade i den forbindelse.

Under Ruslands krig i Ukraine har der flere gange været angreb mod Lviv.

Det var der senest 20. juni, hvor der også var meldinger om, at "kritisk infrastruktur" var blevet ramt.

Der bor cirka 700.000 mennesker i Lviv, der ligger godt 70 kilometer fra grænsen til Polen.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter