30.03.23

Ni personer meldes dræbt i helikopterulykke i USA's hær

Sent onsdag aften kolliderede to Black Hawk-helikoptere fra den amerikanske hær. Ni personer meldes omkommet.
En Black Hawk-helikopter vises frem under en udstilling i Tjekkiet. Det var to helikoptere af samme type med tilføjelsen HH-60, som kolliderede under en øvelse i Kentucky onsdag aften lokal tid.
En Black Hawk-helikopter vises frem under en udstilling i Tjekkiet. Det var to helikoptere af samme type med tilføjelsen HH-60, som kolliderede under en øvelse i Kentucky onsdag aften lokal tid.

Ni personer har mistet livet, efter at to helikoptere fra den amerikanske hær onsdag aften kolliderede.

Det skete under en øvelsesmission i delstaten Kentucky.

Det oplyser en talsmand for militæret torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Ni soldater døde i styrtet, siger Anthony Hoefler, der er oberstløjtnant og talsmand i luftenheden 101st Airborne Division.

Ulykken skete cirka klokken 22.00 lokal tid (04.00 dansk tid).

Det var to Black Hawk-helikoptere af typen HH-60, som i aftenmørket kolliderede over Trigg County i det vestlige Kentucky.

Andy Beshear, der er guvernør i Kentucky, sagde allerede tidligere torsdag, at der kunne være omkomne som følge af ulykken.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi har modtaget nogle barske nyheder fra Fort Campbell, og af de foreløbige rapporter om et helikoptersammenstød må der forventes dødsofre, skrev guvernøren tidligt torsdag lokal tid på Twitter.

Fort Campbell er et militært anlæg, der strækker sig over de to amerikanske delstater Kentucky og Tennessee.

- Kommandoledelsen er for øjeblikket fokuseret på at tage sig af soldaterne og deres familier, lyder det i en erklæring fra Fort Campbell.

Black Hawk HH-60 er en variant af den oprindelige Black Hawk. Den er designet til at sikre støtte under militære operationer.

Det kan for eksempel være evakuering af syge og sårede.

101st Airborne Division, der holder til i Fort Campbell, er den amerikanske hærs eneste afdeling, der står for at udføre angreb fra luften.

Afdelingen har været aktiv siden 1942 og har tilnavnet "Screaming Eagles".

I de seneste år har 101st Airborne Division blandt andet været i aktion i Irak og Afghanistan.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter