08.04.23

Overvågning skal afsløre iranske kvinder uden tørklæde

Videokameraer skal gøre de iranske myndigheders jagt på kvinder uden tørklæde lettere og mere effektiv.
Iranske kvinder kan fremover blive registreret og straffet på baggrund af optagelser fra overvågningskameraer, hvis de ikke bærer tørklæde. (Arkivfoto).
Iranske kvinder kan fremover blive registreret og straffet på baggrund af optagelser fra overvågningskameraer, hvis de ikke bærer tørklæde. (Arkivfoto).

De iranske myndigheder har taget nye midler i brug for at sikre, at kvinder overholder Irans regler om tækkelig påklædning.

Således er myndighederne begyndt at opsætte overvågningskameraer på offentlige steder for at registrere kvinder, der ikke bærer tørklæde.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Reuters henviser til en udtalelse udsendt via det statslige, iranske nyhedsbureau Mizan.

Hvis en kvinde uden tørklæde bliver registreret på en af myndighedernes overvågningskameraer, modtager hun en advarselsbesked på sin mobiltelefon.

Her fremgår det, hvad konsekvenserne for forseelsen bliver.

Tiltaget skal "forebygge modstand mod loven om hijab", hedder det i udtalelsen. En hijab er et tørklæde, der dækker en kvindes hår.

Det er obligatorisk at bære hijab i det offentlige rum i Iran. Men mange iranske kvinder har protesteret mod kravet, efter at den unge kvinde Mahsa Amini sidste år blev pågrebet af det iranske moralpoliti.

Det blev hun, fordi hun ifølge politiet ikke var tilstrækkeligt tildækket.

Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetægt. Hendes død fik kvinder i store dele af Iran til at protestere mod loven om hijab.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter