10.08.23

Rejselysten overgår forventninger hos Københavns Lufthavn

To dage i juli bød på 100.000 rejsende gennem Københavns Lufthavn. Måneden var den mest travle siden 2019.
Københavns Lufthavn rundede i juli en milepæl med over 100.000 rejsende på en enkelt dag. (Arkivfoto).
Københavns Lufthavn rundede i juli en milepæl med over 100.000 rejsende på en enkelt dag. (Arkivfoto).

Lidt flere end 2,8 millioner personer rejste i juli gennem Københavns Lufthavn.

Det fremgår af passagertal, der er blevet offentliggjort torsdag.

Det gør juli til den travleste måned siden 2019, som var det sidste gode år for luftfartsbranchen inden coronapandemien.

Samtidig var der i juli dage, hvor der var særdeles travlt i lufthavnen. Her passerede det daglige passagertal nemlig 100.000.

Det er en milepæl, mener Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

- Vi har nået en milepæl i genopretningen af flytrafikken, hvor der i juli var dage med flere end 100.000 rejsende, siger han i en pressemeddelelse torsdag.

Det var henholdsvis fredag den 14. juli og søndag den 16. juli, at der var flere end 100.000, der rejste gennem Kastrup. Fredagen blev den største rejsedag med 101.225 passagerer.

Det var på forhånd ventet, at den 14. juli ville blive månedens travleste dag. Lufthavnens prognose lød dog på lidt mere end 98.000 rejsende, og dagen overgår dermed forventningerne.

Københavns Lufthavn har gennem foråret været ramt af mange forsinkelser og aflysninger i forbindelse med en konflikt med flyvelederne.

Den blev dog løst i juni. Det har betydet, at der i måneden efter har været nok mandskab til at afvikle sommertrafikken, siger Peter Krogsgaard.

Til gengæld har der været mangel på flyveledere i Frankrig og Tyskland. Det har påvirket trafikken, tilføjer den kommercielle direktør.

- Når der er udfordringer med flyveledere i for eksempel Frankrig, giver det forsinkelser på en del flyvninger mellem Nord- og Sydeuropa - og dermed også fra Københavns Lufthavn. Det er naturligvis ærgerligt.

Københavns Lufthavn opgør også, hvilke destinationer der er mest populære.

Helt i top er London, som 172.000 personer rejste til i juli. Længere sydpå har destinationer som spanske Malaga og Palma været velbesøgte.

Kigger man på charterfly, er det især Grækenland, der hitter. I alt er 180.000 rejsende fløjet til græske rejsemål med charterfly i juni og juli.

Den mest populære græske destination var øen Kreta.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter