27.06.23

Tidligere Audi-chef får betinget fængselsdom i dieselgate

Efter to et halvt års retssag er tidligere Audi-chef Rupert Stadler blevet dømt i sagen om ulovligt software.
Rupert Stadler har tidligere erkendt sig skyldig i sagen om ulovlig software. Han har tirsdag fået en dom på 21 måneders betinget fængsel. (Arkivfoto).
Rupert Stadler har tidligere erkendt sig skyldig i sagen om ulovlig software. Han har tirsdag fået en dom på 21 måneders betinget fængsel. (Arkivfoto).

En tidligere chef for bilfabrikanten Audi har fået 21 måneders betinget fængsel i en meget omtalt sag med tilnavnet dieselgate.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Det er den 60-årige eksboss Rupert Stadler, der tirsdag har fået sin dom efter mere end to et halvt års retssag.

Han erkendte sig i sidste måneder skyldig i sagen. Det var ventet, at han ville få en straf på mellem 18 og 24 måneders betinget fængsel.

Stadler er en af tre tidligere Audi-chefer, der har været anklaget i dieselgate.

Sagen handler om, at moderselskabet VW og Audi vildledte om, hvor stor en mængde klimaskadelige stoffer, selskabets dieselbiler udledte.

Stadlers forsvarsadvokat, Ulrike Thole-Grolle, læste i sidste måned i retten en meddelelse fra Stadler højt. I den sagde han, at han ikke vidste, at der var blevet manipuleret med biler, og at det var gået ud over købere.

Han erkendte dog, at det var en mulighed og accepterede det.

- Jeg forstår, at fra min side var der behov for mere omhu, sagde advokat Ulrike Thole-Grolle på Rupert Stadlers vegne.

Den tidligere direktørs sag har været i gang siden 2020.

Volkswagen og Audi har i 2015 indrømmet, at de anvendte ulovlig software til at snyde med test af udledninger fra deres biler.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter