09.06.23

Tørken fortsætter i weekenden - varmest bliver Vestjylland

Ikke en dråbe regn fra oven og masser af sol betyder, at der stadigvæk vil være høj risiko for tørke.
Tørke præger lige nu hele Danmark. Torsdag fik den manglende regn Bornholm til at indføre afbrændingsforbud på hele øen, og vandselskaber har opfordret til, at man dropper havebassinet og vanding af græsplanen. (Arkivfoto).
Tørke præger lige nu hele Danmark. Torsdag fik den manglende regn Bornholm til at indføre afbrændingsforbud på hele øen, og vandselskaber har opfordret til, at man dropper havebassinet og vanding af græsplanen. (Arkivfoto).

Tørken fortsætter over hele Danmark den kommende weekend.

Torsdag fik den manglende regn Bornholm til at indføre afbrændingsforbud på hele øen, og vandselskaber har opfordret til, at man dropper havebassinet og vanding af græsplanen.

Og der er ikke udsigt til, at weekendvejret kommer de tørstende marker til undsætning.

Det oplyser Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Weekenden følger samme spor. Ikke en dråbe regn fra oven, masser af sol og mellem 18 og 25 grader. Så fortsat høj risiko for tørke i hele Danmark, siger hun.

I løbet af natten til fredag er der trukket skyer ind over dele af Jylland, ligesom der også ligger tåge over flere dele af landet fredag morgen.

Men det forventes at forsvinde i løbet af de næste par timer, og der er en solrig dag i vente, forklarer Anja Bodholdt.

Vinden er drejet i øst, og dermed er de højeste temperaturer omvendt rykket mod vest, hvor weekenden byder på det varmeste vejr. I Vestjylland kan varmen de kommende dage nærme sig de 25 grader.

På Bornholm og omkring Østersøen forventes temperaturerne ikke at blive højere end mellem 15 og 18 grader. Her kan der også blive blæsende med frisk eller hård vind.

Kigger man på tørkeindekset på DMI's hjemmeside, er meldingen stadigvæk, at hele Danmark virkelig kunne bruge et regnskyl.

- Der er mange, som virkelig mangler vand, og der er brug for det hele landet, siger Anja Bodholdt.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter