24.07.23

Vildt dyr i udkanten af Berlin var hverken en løve eller et vildsvin

Først var der en løve løs i Berlin. Så var det et vildsvin. Mandag er det noget helt tredje, viser nye prøver.
Over 100 politibetjente samt helikoptere, droner og termiske kameraer tog torsdag del i eftersøgningen rundtomkring i forstaden Kleinmachnow, der ligger 20 kilometer sydvest for hovedstadens centrum. (Arkivfoto).
Over 100 politibetjente samt helikoptere, droner og termiske kameraer tog torsdag del i eftersøgningen rundtomkring i forstaden Kleinmachnow, der ligger 20 kilometer sydvest for hovedstadens centrum. (Arkivfoto).

Natten til torsdag oplyste politiet i Berlin, at der angiveligt var en løve løs i udkanten af Berlin.

En stor løvejagt blev iværksat og fulgt verden rundt. Et lille døgns tid efter vendte historien. Der var ikke tale om en løve, men mere sandsynligt et vildsvin.

Mandag eftermiddag tegner der sig et helt nyt billede - igen. Hverken løve eller vildsvin har været løs i Berlin. Derimod tyder prøver på, at dyret er eller var en planteæder.

Det skriver det norske nyhedsbureau ntb, efter resultaterne af de første analyser fra området ligger klar.

Ifølge en afføringsprøve har der været tale om en planteæder, siger en talskvinde for Potsdam-Mittelmark-distriktet sydvest for Berlin.

Der har også været foretaget analyse af hår, som er blevet fundet i området. Resultatet er endnu ikke klart, men ventes i løbet af mandag.

Da løvejagten var i gang, rådede politiet i Berlin indbyggerne i området til at holde sig inden døre og holde kæledyr i hjemmet.

Over 100 politibetjente samt helikoptere, droner og termiske kameraer tog torsdag del i eftersøgningen rundtomkring i forstaden Kleinmachnow, der ligger 20 kilometer sydvest for hovedstadens centrum.

Også jægere og dyrlæger har været en del af eftersøgningen.

På et pressemøde fredag eftermiddag havde borgmesteren i Kleinmachnow, hvor jagten havde fundet sted, en ny forklaring.

Borgmester Michael Grubert havde medbragt billeder, som vidner havde optaget.

Her havde man analyseret billeder fra en video af den formodede løve. Konklusionen lød, at formen på dyrets ryg ikke passer på en løve.

- Alt indikerer, at der ikke er tale om en hunløve, sagde borgmesteren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Videoen kom fra to mænd, der havde anmeldt, at de havde set et dyr på jagt efter et andet. Det ene var et vildsving og det andet tilsyneladende et rovdyr.

At det skulle være et rovdyr har analyserne fra mandag afkræftet.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter