Analyse

23.12.20

Premium

EU: Når one size fits all bliver et problem!

Andreas Steno: Alt tyder på, at EU kommer til at halte efter fx USA og Storbritannien i udrulningen af vaccinen, til trods for at EU initialt stod med de bedste kort på hånden for at komme hurtigt i gang. One size fits all-politik tager (uforholdsmæssigt) lang tid.
Foto: focusonmore.com, Wikimedia Commons
Foto: focusonmore.com, Wikimedia Commons

Vi er selvfølgelig alle enige om at ønske os tilbage til normaltilstande så hurtigt som muligt, men der er noget, som tyder på, at USA og Storbritannien kan komme lidt hurtigere ud af nedlukningerne end EU. Både USA og Storbritannien er allerede i gang med at vaccinere mod Covid-19, og de tidslinjer, som er fremlagt, indikerer, at EU kommer til at halte op mod et kvartal bagud i forhold til Storbritannien og USA i udrulningen af vaccinen. 

EU har kun bestilt 200 millioner doser af vaccinen fra Pfizer/BioNTech (med en option på yderligere 100 millioner senere) og 80 millioner doser af Moderna-vaccinen, som skal behandles af de europæiske myndigheder 6 januar, hvilket er væsentligt mindre end de 600-650 millioner doser, som er nødvendige alene i EU for at kunne opnå en flokimmunitet. EU har også indgået aftaler med adskillige andre leverandører, men har ifølge tyske Der Spiegel forpasset chancen for at få op til 500 millioner doser fra BioNTech - ifølge ubekræftede kilder blandt andet af hensyn til at ikke at placere en større ordre hos en tysk producent frem for en fransk producent, hvor EU har en ordre på samlet 200+100 doser på plads hos Sanofi, som dog er blevet noget forsinket i forsøget på at have en vaccine klar. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab