Analyse

13.01.21

Premium

Godt nyt: Danmark ender med at vinde Vestens vaccineræs

Kampen om at vinde det globale vaccineræs fylder næsten alt i det økonomiske regnskab, da en hurtig udrulningsproces formentlig også vil lede til et hurtigere økonomisk comeback. Israel er i en liga for sig selv, men Danmark ligger endog meget pænt til, mener Andreas Steno.
Foto: Daniel Schludi, Unsplash
Foto: Daniel Schludi, Unsplash

For blot få uger siden fyldte debatten om EU's nølende vaccineindkøb en masse i både dansk og tysk presse, hvilket efterfølgende har ledt til en markant respons fra det politiske landskab med blandt andet en ny ordre hos Pfizer/BioNTech som resultat. EU har købt yderligere 300 millioner doser hos Pfizer, hvoraf 75 millioner forventes leveret i andet kvartal. Heraf har Danmark sikret sig en uforholdsmæssig stor mængde set i forhold til EU's normale politik om at fordele ligeligt efter befolkningstal.

Danmark får forventeligt 7,7 pct. af de nye doser, hvilket betyder, at omkring 577.500 doser skulle være på vej til Danmark i løbet af andet kvartal. Og det er glimrende nyt. Man må konkludere, at det virker at råbe op, siden adskillige af dem, som monitorerede vaccineprocessen fra sidelinjen, var særdeles højlydte omkring de mangelfulde leverancer af vacciner til netop Danmark. Så herfra skal jeg gerne kvittere for den politiske aktion, der er blevet taget på ryggen af disse opråb.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Kick-start det borgerlige Danmark til INTRO-PRIS

Bliv medlem til INTROPRIS og få adgang til alt indhold - artikler, analyser, debatter, video, podcasts, medlemsevents og Kontrasts Ekkokammer, og så indgår du i et borgerligt fællesskab.
Din støtte gør en vigtig forskel.

Tilbuddene er aktive til og med søndag 27. november.

Årlig betaling

12 mdr.: 1.188 kr. 708 kr.

99 kr./md. 59 kr./md.
Efter 12 mdr.: 948 kr./år

Månedlig betaling

99 kr./md. 79 kr./md.

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Besøg redaktionen efter aftale. Skriv til medlemmer@kontrast.dk

Støt Kontrasts arbejde med at formidle en borgerlig debatkultur og dagsorden