Analyse

13.01.21

Premium

Godt nyt: Danmark ender med at vinde Vestens vaccineræs

Kampen om at vinde det globale vaccineræs fylder næsten alt i det økonomiske regnskab, da en hurtig udrulningsproces formentlig også vil lede til et hurtigere økonomisk comeback. Israel er i en liga for sig selv, men Danmark ligger endog meget pænt til, mener Andreas Steno.
Foto: Daniel Schludi, Unsplash
Foto: Daniel Schludi, Unsplash

For blot få uger siden fyldte debatten om EU's nølende vaccineindkøb en masse i både dansk og tysk presse, hvilket efterfølgende har ledt til en markant respons fra det politiske landskab med blandt andet en ny ordre hos Pfizer/BioNTech som resultat. EU har købt yderligere 300 millioner doser hos Pfizer, hvoraf 75 millioner forventes leveret i andet kvartal. Heraf har Danmark sikret sig en uforholdsmæssig stor mængde set i forhold til EU's normale politik om at fordele ligeligt efter befolkningstal.

Danmark får forventeligt 7,7 pct. af de nye doser, hvilket betyder, at omkring 577.500 doser skulle være på vej til Danmark i løbet af andet kvartal. Og det er glimrende nyt. Man må konkludere, at det virker at råbe op, siden adskillige af dem, som monitorerede vaccineprocessen fra sidelinjen, var særdeles højlydte omkring de mangelfulde leverancer af vacciner til netop Danmark. Så herfra skal jeg gerne kvittere for den politiske aktion, der er blevet taget på ryggen af disse opråb.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab