Analyse

25.11.20

Premium

Vaccinerne er på vej – og det er godt nyt for både dig og økonomien

Andreas Steno: En lang række vacciner mod covid er mere lovende, end mange havde turdet håbe på - og det er godt nyt for både dig og økonomien i 2021.
Foto: Gerd Altmann, Pixabay
Foto: Gerd Altmann, Pixabay

Både Pfizer/BioNtech, Moderna og Astra Zeneca har publiceret vaccinenyheder over de seneste uger, men hvor gode er resultaterne egentlig? Væsentligt bedre, end mange officielle institutioner havde turdet håbe på, hvilket er virkelig godt nyt for 2021.

Jagten på den altafgørende Covid-19-vaccine har været i gang med rekord-intensitet igennem året, hvilket har ført til, at hele 11 større medicinalvirksomheder har vaccine-studier langt i pipelinen. Mindst fem af disse ventes at have fremlagt fase-3-resultater inden udgangen af januar næste år, hvoraf de tre allerede er blevet fremlagt med ganske tilfredsstillende resultater. Tyske BioNtech var i samarbejde med Pfizer først ude med nyt for snart to uger siden, hvilket blev fulgt op af amerikanske Moderna blot kort tid efter. Begge studier viste solide resultater med over 90% effektivitet i den vaccinerede gruppe kontra placebo-gruppen. Det må betegnes som særdeles solide resultater - ovenikøbet baseret på store testgrupper på mindst 30.000 personer i begge studier. Derfor er det i den grad opløftende nyt, og vi må forvente, at en myndighedsgodkendelse af en eller flere vacciner er et realistisk scenarie allerede inden årets udgang.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab