Analyse

01.11.20

Premium

Winter is coming?

Det amerikanske præsidentvalg står for døren. Meningsmålingerne har længe spået en overbevisende sejr til Joe Biden, men der er tegn på, at forspringet snævrer ind. Og hvis – og det er et stort hvis – han taber, er det måske, fordi demokraterne nærmest har gjort alt, hvad de kunne for at få Donald Trump genvalgt. Det mener politisk analytiker og tidligere særlig rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen, Jesper Kraft.
Foto: Frydolin, Wikipedia
Foto: Frydolin, Wikipedia

Det vil være lige kålhøgent nok at påstå, at det burde være en smal sag for Joe Biden at erobre Det Hvide Hus på tirsdag. Og dog. For det er svært at pege på noget præsidentvalg i nyere tid, hvor både den siddende præsidents mange, mange, mange, mange fejl (få nævnt, ingen glemt), en næsten parodisk dårlig håndtering af coronaepidemien og zeitgeisten tilsammen burde gøre det lettere for udfordreren at vinde end nu. Alligevel kan Biden, ligesom Hillary Clinton med vanlig sans for ydmyghed gjorde i 2016, spørge sig selv her få dage før valget: ”Why aren’t I 50 points ahead?”

En del af svaret er den 77-årige Biden selv. Som kandidat er der som sådan ikke noget rigtigt galt med Joe Biden. Der er bare heller ikke noget rigtigt godt ved Joe Biden. Han er – som The Daily Show udtrykker det”acceptable under the circumstances”. Når det nu ikke kan være anderledes. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab