Jesper Kraft

Jesper Kraft (f. 1982) er uddannet jurist og har siden studietiden haft sin daglige gang på Christiansborg, hvor han bl.a. har været taleskriver for Lars Løkke Rasmussen og særlig rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen. Nu har han slået sig ned som politisk analytiker. Jesper er glad for både puslespil og jazzmusik og kan næsten altid ryste en satirisk lejlighedssang eller quiz ud af ærmet.

Foto: Henrik Bjerregrav / Venstre, Flickr
Analyse

Jesper Kraft

22/01/2021

Jesper Kraft: Renselsens pris

Forud for weekendens ekstraordinære landsmøde ligger Venstres meningsmålinger smerteligt lave, mens både formanden og den politiske ordfører tilsyneladende forsøger at tie problemerne ihjel. Dramaet i Venstre er ikke slut endnu.

Foto: News Oresund, Wikimedia Commons
Analyse

Jesper Kraft

15/01/2021

Dommedag nu-ish

Det kan godt være, at Støjberg har ret i, at man ikke dør af at komme for en rigsret, men det gode spørgsmål er efterhånden, om det samme i længden gælder for Venstres position som det dominerende borgerlige parti, skriver Jesper Kraft om et stadig mere presset Venstre.

Foto: Henrik Bjerregrav / Venstre, Flickr
Analyse

Jesper Kraft

08/01/2021

Oprør fra midten, højre, nedefra og bagfra

Jesper Kraft: 2020 blev et rædselsår for Venstre. 2021 kan vise sig at blive endnu værre.

Foto: Henrik Bjerregrav, Flickr
Analyse

Jesper Kraft

18/12/2020

Støjberg, Pind og den bitre mand og havet

Jesper Kraft: Det er de store tandhjul, der forsøges sat i gang i Venstre. Den interne kritik af næstformand Inger Støjberg nåede et nyt højdepunkt i ugens løb, og imens spekuleres der i, om Søren Pind mon er på vej tilbage til dansk politik?

Foto: James Eades, Unsplash
Analyse

Jesper Kraft

04/12/2020

Jesper Kraft: Er vi wokay?

The Great Awokening er over os. Den stakkels rematerialiserede buste af Kong Frederik V fra Kunstakademiets festsal er næppe det sidste offer i det store identitetspolitiske slagsmål, der både har potentiale til at blive borgerlighedens frelsende engel og ende i total afmagt.

Foto: Arthur, Flickr
Analyse

Jesper Kraft

27/11/2020

Den knap så søde ventetid

De minkpolitiske terninger er kastet, men stadig ikke landet. Ugens hasteforespørgsel var en opvisning i fastlåste positioner, og de radikales forslag om en parlamentarisk undersøgelse kan være den største julegave, statsminister Mette Frederiksen nogensinde har fået.

Foto: Gerd Altmann, Publicdomainpictures.net - News Øresund, Wikipedia - Jebulon, Wikipedia - Patrick Reijnders, Wikipedia (redigeret)
Analyse

Jesper Kraft

20/11/2020

Efter mink-stormen

Jesper Kraft: Minkene er døde, men sagen lever som midlertidigt samlende fundament for oppositionen, der har kastet sig over skandalen med samme grådige utålmodighed, som et lille barn kaster sig over gaverne juleaften, og efterhånden kun kommunikerer på en skala fra total forargelse til krav om nyvalg. Men hvad gør man, når stormen løjer af?

Foto: Steen Brogaard, Folketinget.dk, og Johannes Jansson, Wikipedia
Analyse

Jesper Kraft

13/11/2020

Støjbergs instruks kan aflive Mogens Jensen

Regeringens ulovlige beslutning om aflivning af landets mink har allerede fået voldsomme konsekvenser for landets minkavlere, men den gamle sag om barnebrude kan blive det, der i sidste ende afgør fødevareminister Mogens Jensens skæbne.

Foto: News Øresund - Sofie Paisley, Flickr
Analyse

Jesper Kraft

06/11/2020

It’s the tryghed, stupid

Dagsordenerne kommer og går i dansk politik, men det store tema er næsten altid det samme: Tryghed for den almindelige dansker. For tiden bevæger det borgerlige Danmark sig længere væk fra at kunne levere lige netop det. Det er et problem.

Foto: Frydolin, Wikipedia
Analyse

Jesper Kraft

01/11/2020

Winter is coming?

Det amerikanske præsidentvalg står for døren. Meningsmålingerne har længe spået en overbevisende sejr til Joe Biden, men der er tegn på, at forspringet snævrer ind. Og hvis – og det er et stort hvis – han taber, er det måske, fordi demokraterne nærmest har gjort alt, hvad de kunne for at få Donald Trump genvalgt. Det mener politisk analytiker og tidligere særlig rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen, Jesper Kraft.