Artikel

11.06.22

Premium

Boguddrag: Anders Fogh Rasmussen om ‘Socialstat og slavesind’

Socialstaten besegler endeligt det ufrie menneskes skæbne, skrev den yngre Anders Fogh Rasmussen i 1993. Her bringer vi første kapitel i hans liberalistiske kampskrift, der argumenterede for at indføre minimalstat i Danmark.
‘Fra socialstat til minimalstat’ udgivet på Lindhardt og Ringhof, 1993. Profilbillede fra samtiden af ukendt fotograf, udleveret på forespørgsel.
‘Fra socialstat til minimalstat’ udgivet på Lindhardt og Ringhof, 1993. Profilbillede fra samtiden af ukendt fotograf, udleveret på forespørgsel.

I 1990’ernes første år, inden Anders Fogh Rasmussen blev Venstres formand og statsministerkandidat, var han en af Danmarks mest fremtrædende kritikere af velfærdsstaten. De liberalistiske idealer kom særligt til udtryk her i hans kampskrift om minimalstaten fra 1993. I denne tid kort efter Murens fald, skrev Fogh Rasmussen, blev det ekstra nødvendigt at fremsætte moralske argumenter for det liberale samfund frem for at nøjes med de økonomiske.

Her bringer Kontrast efter aftale bogens første kapitel, hvor Fogh Rasmussen giver sin udlægning af socialstatens slavementalitet, og hvor sådan noget nærmere kommer fra.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Kick-start det borgerlige Danmark til INTRO-PRIS

Bliv medlem til INTROPRIS og få adgang til alt indhold - artikler, analyser, debatter, video, podcasts, medlemsevents og Kontrasts Ekkokammer, og så indgår du i et borgerligt fællesskab.
Din støtte gør en vigtig forskel.

Tilbuddene er aktive til og med søndag 27. november.

Årlig betaling

12 mdr.: 1.188 kr. 708 kr.

99 kr./md. 59 kr./md.
Efter 12 mdr.: 948 kr./år

Månedlig betaling

99 kr./md. 79 kr./md.

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Besøg redaktionen efter aftale. Skriv til medlemmer@kontrast.dk

Støt Kontrasts arbejde med at formidle en borgerlig debatkultur og dagsorden