Artikel

11.06.22

Premium

Boguddrag: Anders Fogh Rasmussen om ‘Socialstat og slavesind’

Socialstaten besegler endeligt det ufrie menneskes skæbne, skrev den yngre Anders Fogh Rasmussen i 1993. Her bringer vi første kapitel i hans liberalistiske kampskrift, der argumenterede for at indføre minimalstat i Danmark.
‘Fra socialstat til minimalstat’ udgivet på Lindhardt og Ringhof, 1993. Profilbillede fra samtiden af ukendt fotograf, udleveret på forespørgsel.
‘Fra socialstat til minimalstat’ udgivet på Lindhardt og Ringhof, 1993. Profilbillede fra samtiden af ukendt fotograf, udleveret på forespørgsel.

I 1990’ernes første år, inden Anders Fogh Rasmussen blev Venstres formand og statsministerkandidat, var han en af Danmarks mest fremtrædende kritikere af velfærdsstaten. De liberalistiske idealer kom særligt til udtryk her i hans kampskrift om minimalstaten fra 1993. I denne tid kort efter Murens fald, skrev Fogh Rasmussen, blev det ekstra nødvendigt at fremsætte moralske argumenter for det liberale samfund frem for at nøjes med de økonomiske.

Her bringer Kontrast efter aftale bogens første kapitel, hvor Fogh Rasmussen giver sin udlægning af socialstatens slavementalitet, og hvor sådan noget nærmere kommer fra.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab