Artikel

01.08.22

Han er den unge og rebelske spidskandidat for Nye Borgerlige

Mikkel Bjørn Sørensen blev ekskluderet fra Konservativ Ungdom i 2016, da han ikke ville stemme på moderpartiet, som han syntes, var for slappe på udlændingeområdet. I stedet blev han landsformand for Nye Borgerliges Ungdom og medlem af partiets hovedbestyrelse. Nu er han spidskandidat på Fyn til det kommende valg.

”Jeg er nok grundlæggende meget egenrådig. Det med at følge strømmen blindt og vælge standpunkt ud fra, hvad der er populært - eller ukontroversielt - ligger mig meget fjernt,” fortæller Mikkel Bjørn Sørensen.

Den tilgang til politik, har ikke været uden konsekvenser. I 2016 blev Mikkel Bjørn Sørensen ekskluderet fra Konservativ Ungdom, efter på egenrådig facon at have tilkendegivet, at han ikke agtede at stemme på moderpartiet, da han mente, de ikke var hårde nok på udlændingeområdet.

Hans rebelske stil lader ikke til at være dæmpet, efter han så sent som forrige uge skabte virak, da han udtalte til Berlingske at "det bør være førsteprioritet for et nyt, borgerligt flertal at sikre, at venstreorienterede organisationer som Red Barnet ikke får afsat en eneste krone på finansloven."

Men hans direkte politiske facon har ikke været et problem for hans politiske liv. Tværtimod blev han efter eksklusionen fra Konservativ Ungdom den første landsformand for Nye Borgerliges Ungdom. I dag er han spidskandidat på Fyn for Nye Borgerlige, og selvom indvandringen for ham er det vigtigste politiske emne, vil han også gerne sætte fokus på andre politikområder, hvis han bliver valgt ind.

 ”Jeg vil gerne bidrage med en stærk værdipolitisk profil og noget generel åndelighed i dansk politik. At vi tør tale om danskhed og dansk kultur som noget vigtigt og fortælle, hvorfor vores fælles arv spiller en rolle og bør spille en rolle den dag i dag. Jeg ønsker at forsvare Danmark og dansk kultur mod konsekvenserne af venstrefløjens katastrofale idéer og landsskadelige dagsordener.”

Til dagligt arbejder Mikkel Bjørn Sørensen som skolelærer med dansk, historie og samfundsfag som linjefag. Dannelse og uddannelsespolitik er et af de områder, som borgerligheden har glemt, og det er en skam, mener han.

”Det er vigtigt for mig, at børn og unge lærer noget i skolen. Om Danmarks historie og de begivenheder, der har skabt forudsætningerne for vores samfund i dag. Men selvfølgelig også om litteraturen og de forfattere og værker, der har inspireret og udviklet vores fælles forståelse som folk. Vi skal også føre en mere aktiv kulturpolitik, der understøtter bevarelsen af vores fælles arv. Omvendt skal vi stoppe den omfattende tildeling af midler til moderne gøglerprojekter, der ikke understøtter vores fælles identitet som folk.”

Men er der ikke en masse politikere og partier, der i forvejen mener, at det er vigtigt med den danske kulturarv og danskheden?

”Jeg oplever et hykleri blandt de siddende politikere, som foregiver at gå op i tingene. Når man som jeg har været en del år i politik, begynder det at gå op for en, hvor meget politik der baseres på magt-interesser. Vælgeranalyser og positionering til de andre partier. Jeg ser politikere, der taler enormt meget om at løse problemerne - og som er overordentligt dygtige til at foregive at ville løse dem, men hvor det igen er magten, der råder.”

Nogle vil måske mene, at dit fokus på det danske værdifællesskab og danske værdier ikke er nødvendigt, nu hvor Inger Støjberg stiller op?

”Jeg og Nye Borgerlige byder Inger velkommen med sit parti, og jeg er sikker på, at vi kan få et fint samarbejde. Men jeg mener ikke, at Inger kan bringe noget nyt til bordet, som vi ikke allerede tilbyder i Nye Borgerlige. Hun vil mig bekendt ikke ud af EU og har også allerede tilkendegivet, at hun mener, Danmark skal overholde alle vores internationale konventioner.”

Udlændingepolitikken er ifølge Mikkel Bjørn Sørensen "bydende nødvendig at få løst", og det er "det vigtigste politiske område overhovedet", og det stiller krav til løsningerne, som han er skeptisk over for, om Inger Støjberg har.

”Hun viderefører Venstres udlændingepolitik i et nyt parti. Jeg er ikke sikker på, at det er det, Danmark har brug for. Udlændingepolitikken er uomgængelig. Jeg har svært ved at forsvare, at mine kommende børn vil vokse op i et samfund, der er konstatérbart mindre trygt, sikkert og relativt velstående, end det jeg selv er opvokset i. Jeg ønsker at give dem den bedst mulige fremtid - og jeg ønsker at forsvare det Danmark, jeg selv er opvokset i.”


Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter