Anmeldelse
Rasmus Ulstrup

01/6/23

Vanopslaghs liberalisme er sympatisk, men hans bog halterRasmus Ulstrup kan godt lide Alex Vanopslaghs liberale kompas. Men partilederens nye bog ‘Vejen til ansvar’ kommer ikke helt i mål, mener anmelderen.
Debat
Rasmus Ulstrup

26/5/23

Enhedslistens ønske om højere abortgrænse handler slet ikke om at løse et eksisterende problemRasmus Ulstrup: Der er nemlig ikke opstået et akut problem med ekstraordinært mange kvinder, der pludselig har fortrudt deres graviditet for sent, og derfor nu hænger på et uønsket barn.
Debat
Rasmus Ulstrup

21/5/23

Frygten for kunstig intelligens afslører et ubehag ved det moderne samfundModernitetskritikken lurer altid under overfladen, og med skepsissen over for kunstig intelligens er den brudt ud i lys lue, mener Rasmus Ulstrup.
Artikel
Rasmus Ulstrup

16/5/23

Sådan revolutionerede Nye Borgerlige politik på sociale medierNye Borgerliges profiler og opslag var så effektive på sociale medier, at der gik rygter om, at de havde et hemmeligt eksperthold i Schweiz. Nu fortæller manden bag, hvad der gjorde partiets digitale kommunikation så effektiv.
Debat
Rasmus Ulstrup

09/5/23

Ministeriets manglende ekstra tjek af statsborgere er en skandaleRasmus Ulstrup: Der er intet over Folketinget, og det skal embedsværket til enhver tid respektere. Aktuel sag i Udlændingeministeriet rummer samtidig en pointe for oppositionen.
Debat
Rasmus Ulstrup

08/5/23

Den hastige udvikling af kunstig intelligens gør ældgamle filosofiske spørgsmål relevante igenRasmus Ulstrup om AI og de medfølgende dystopier: Det er stadig kun mennesker, der kan sætte sig ud over det konkrete og udøve fri vilje.
Debat
Rasmus Ulstrup

01/5/23

Musemsdirektør ved Det Nationalhistoriske Museum er helt væk fra skivenRasmus Ulstrup: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot er en perle af et museum, der formidler vores fælles historie. Men den nye museumsdirektør er godt på vej til at ødelægge det med sine nye udtalelser.
Debat
Rasmus Ulstrup

25/4/23

Harmen over Jon Stephensen er overdrevetRasmus Ulstrup: Jon Stephensens sms-besked er en lille bagatel, der slet ikke burde have nogen konsekvenser.
Debat
Rasmus Ulstrup

21/4/23

Den nye venstrefløj hader fællesskaberRasmus Ulstrup. Den liberale kritik af venstrefløjen slår fejl, fordi den misforstår, hvad venstrefløjen egentlig går ud på. Modsvaret skal være at insistere på noget andet.
Debat
Rasmus Ulstrup

18/4/23

Du er ikke den eneste, der har travlt, Peter HummelgaardRasmus Ulstrup: Justitsministeren bruger en slående og typisk socialdemokratisk form for logik, når han forklarer sit brud på parkeringsreglerne.
Debat
Rasmus Ulstrup

13/4/23

Venstrefløjen skal holde sine lange fingre fra privatsfærenRasmus Ulstrup: I forsøget på at bekæmpe uretfærdighed blander venstrefløjen sig stadig mere i private anliggender. Men det private er netop et sted, hvor uretfærdigheder er acceptable.
Debat
Rasmus Ulstrup

02/4/23

Det giver god mening, at venstreorienterede mistrivesRasmus Ulstrup: Den nye middelklasse er gennemsyret af venstreorienterede værdier og krav om selvrealisering. Det skaber et enormt skuffelsespotentiale, som vi nu ser konsekvenserne af.
Debat
Rasmus Ulstrup

30/3/23

At vokse op i en by plaget af indvandrerproblemerRasmus Ulstrup ser tilbage på livet som teenager i Hillerød, hvor voldsparate indvandrere og efterkommere var et uundgåeligt vilkår i ungdomslivet.
Debat
Rasmus Ulstrup

10/3/23

1-årige kandidatuddannelser er konkurrencestatspolitik, når det er værstAt forkorte kandidatuddannelserne til et enkelt år strider både mod Bologna-processen og mod formålet med universiteter, som bør være at skabe akademikere i verdensklasse.
Artikel
Rasmus Ulstrup

09/3/23

Lars Boje Mathiesen stopper som formand og er ekskluderet fra Nye BorgerligeI en mail sendt fra hovedbestyrelsen til Nye Borgerliges medlemmer, bliver det forklaret, at Lars Boje er ekskluderet fra partiet og stopper som formand.
Debat
Rasmus Ulstrup

02/3/23

Det er et demokratisk problem, når medier lukker for kommentarerRasmus Ulstrup: Hvis de kulturradikale tror, at de kan slukke folkets frustrationer ved at slukke for kommentarspor, tager de fejl.
Artikel
Rasmus Ulstrup

28/2/23

Engelske skolebørn tabte koran - nu undersøger politi og imamerI den engelske by Wakefield er fire britiske folkeskoleelever blevet bortvist, imens politi og imamer undersøger, om eleverne har krænket islam ved at tabe en koran på jorden.
Artikel
Rasmus Ulstrup

26/2/23

Christian Egander Skov om Ukrainekrigen: "Der er en fejhed over den holdning"Kontrast har mødt Christian Egander Skov til en status over krigen i Ukraine, midterregeringen i Danmark og den politiske situation, hvor alle er fiaskoer.
Artikel
Rasmus Ulstrup

23/2/23

Ny feministisk P3-redaktør vil ændre verden – bestyrelsesmedlem i DR tager nu sagen opAktivistiske udtalelser fra ny P3-chef er rystende, mener Katrine Winkel Holm, der er medlem af DR’s bestyrelse. Isabella Hindkjærs udmeldinger kræver en forklaring, siger hun til Kontrast.
Debat
Rasmus Ulstrup

18/2/23

Stress er et vilkår, når arbejde giver identitetRasmus Ulstrup: Problemet med stress går ud over Christiansborg eller bare travlhed på jobbet. Det handler om de eksistentielle vilkår i det moderne samfund.
Artikel
Rasmus Ulstrup

17/2/23

Flertal af danske kvinder: Feministernes tone er for radikalUndersøgelse viser danske kvinders holdninger til blandt andet krænkelseskultur, arbejdsmarked og feminisme.
Debat
Rasmus Ulstrup

06/2/23

Feminister er konspirationsteoretikere – de bør udskammesRasmus Ulstrup: Konspirationstænkning findes på alle fløje, men kun venstrefløjen har formået at gøre dem til mainstream. Især inden for kønspolitik.
Artikel
Rasmus Ulstrup

02/2/23

Menneskerettighedsdomstol afviste danske kandidater – var ikke mangfoldige nokEuroparådet afviste danske dommerkandidater til Menneskerettighedsdomstolen, begrundet i at ingen af dem var kvinder. DF og LA kritiserer.
Artikel
Rasmus Ulstrup

31/1/23

Hun tager kampen op mod venstrefløjens feministerKontrast har mødt Liberal Alliances Sólbjørg Jakobsen, som har fået sit gennembrud i Folketinget og medierne som modstander af venstrefløjens kønspolitik.
Debat
Rasmus Ulstrup

26/1/23

Ugens rant: LinkedIn viser, at det ikke kræver noget særligt at have en pæn jobtitelMan skal ikke have været meget på LinkedIn, før man opdager, at det er mediet, hvor mellemledere og iværksættere kan lide at fremsætte banale overvejelser, skriver Rasmus Ulstrup.
Artikel
Rasmus Ulstrup

20/12/22

Ny statistik bekræfter stor forskel på ikke-vestlige indvandrereIkke-vestlige indvandrere klarer sig næsten lige så godt som vestlige indvandrere målt på beskæftigelse – hvis man altså ser bort fra MENAP+T-landene.
Artikel
Rasmus Ulstrup

15/12/22

Ny undersøgelse: Skoler fodrer unge briter med wokenessBørnene bliver decideret indoktrineret med venstreorienteret teori i skolerne, siger professor Eric Kaufmann til Kontrast efter aktuel britisk undersøgelse.
Debat
Rasmus Ulstrup

13/12/22

Lækket lydfil fra V afslører noget interessant om politikRasmus Ulstrup forklarer, hvad de igangværende regeringsforhandlinger siger om ‘nødvendighedens politik’.
Debat
Rasmus Ulstrup

03/12/22

Lad os nu få afskaffet folkepensionenRasmus Ulstrup: Debatten om pension i Danmark går ud fra en logik, der ikke holder til et nærmere eftersyn. Der er ikke noget galt i at foreslå, folk selv sparer op.
Debat
Rasmus Ulstrup

02/12/22

Problemet med Theresa ScaveniusRasmus Ulstrup: Man kan ikke kræve af politikere, at de lever efter ikke-eksisterende regler. Det er noget andet, der er grund til at kritisere hos rejselystne Theresa Scavenius.
Artikel
Rasmus Ulstrup

22/11/22

Frivillige foreninger lider under bureaukratiske byrderKulturministeriet udgav kort før folketingsvalget en rapport, der kortlægger de bureaukratiske byrder for frivillige foreninger.
Artikel
Rasmus Ulstrup

18/11/22

Kan DeSantis gøre op med Trumpismen i det republikanske parti?Efter sin storsejr i Florida er Ron DeSantis Donald Trumps største udfordrer til det republikanske præsidentkandidatur i 2024. Formanden for Konservativ Ungdom deltog i DeSantis' valgkamp og håber, at han er manden, som kan slå Trump.
Anmeldelse
Rasmus Ulstrup

15/11/22

Feministisk kampskrift fejler fataltRasmus Ulstrup anmelder Camilla Søes og Maria Gudmes feministbog: Den proklamerer at være et kampskrift, men den er på lange stræk mislykket som debatindlæg.
Debat
Rasmus Ulstrup

04/11/22

Sygeplejersker har det nemmere, end SF fortællerRasmus Ulstrup: Lisbeth Bech-Nielsen og SF påstår, at sygeplejerskerne for den store andels vedkommende arbejder deltid, fordi jobbet er for hårdt til fuldtid. Men den holder ikke.
Analyse
Rasmus Ulstrup

02/11/22

Dagen derpå: Vindere, tabere og blå desperationDer var vindere og tabere på begge sider, efter stemmerne blev talt op tirsdag aften. Rasmus Ulstrup analyserer hvordan og hvorfor.
Analyse
Rasmus Ulstrup

26/10/22

Manden der mistede alt – og kvinden der lurer i baggrundenRasmus Ulstrup: Pape gav dem optur, men nu giver han dem nedtur. Det tyder på, at Konservative snart får en ny partileder.
Artikel
Rasmus Ulstrup

25/10/22

Svensk region bliver sablet ned for woke ammeguideMyndighederne i Värmland forsøgte sig med en identitetspolitisk korrekt guide til amning. Det er gået helt galt.
Artikel
Rasmus Ulstrup

20/10/22

V-profil kalder sit eget partis politik for bluffnummerVenstres kulturordfører, Jan E. Jørgensen, er “overvejende uenig” med sit parti om at etablere modtagecenter i Rwanda. Forslaget er bluff, mener han.
Debat
Rasmus Ulstrup

19/10/22

Sikke en forudsigelig valgkampRasmus Ulstrup: Valgkampen er fuld af de samme budskaber, som vi har hørt de sidste to år. Det er først forhandlingerne efter valget, der bliver spændende.
Debat
Rasmus Ulstrup

13/10/22

Fri mig for unge kandidaterRasmus Ulstrup: De mange unge folketingskandidater er et udtryk for samfundets præstationskultur. Bliv hellere dygtig til noget, før du bliver politiker.
Debat
Rasmus Ulstrup

07/10/22

Hvad jeg lærte af min tid på ChristiansborgRasmus Ulstrup tænker tilbage på de overraskelser, der mødte ham i tiden som politisk konsulent på Christiansborg. Det handler om omgangstone, polariseringer og ligheder og forskelle i forhold til en mere almindelig arbejdsplads.
Artikel
Rasmus Ulstrup

05/10/22

Hvis de unge skal bestemme, vinder Mai VilladsenUngdommen er rød, og vi skal ikke gå ud fra, at den automatisk bliver blå med alderen, siger professor og valgforsker Rune Stubager. Kontrast har talt med ham om de unge stemmer, og hvorfor så mange af dem går til Enhedslisten og andre partier til venstre for midten.
Artikel
Rasmus Ulstrup

29/9/22

Færre akademikere og flere elektrikere, takDer findes også akademikere, der er mere positivt indstillede over for muligheden for at skære på humaniora og samfundsvidenskab. Kontrast har talt med Brian Degn Mårtensson, der mistænker at de offentligt ansatte i sektoren, der er kritiske overfor regeringens udspil, mest af alt varetager deres egne interesser i den forbindelse.
Analyse
Rasmus Ulstrup

27/9/22

Derfor flopper den nye Tolkien-serie ‘The Rings of Power’Rasmus Ulstrup: Amazons store satsning på en eventyrserie i Ringenes Herres univers er forfejlet helt ind i sin kernefortælling. Skaberne af The Rings of Power tror, at de giver folk, hvad folk vil have. De skulle i stedet have lært af de fortællinger, der faktisk virker.
Analyse
Rasmus Ulstrup

18/9/22

Det er gode tider for den blå nytænkningRasmus Ulstrup: Sideløbende med øget popularitet hos vælgerne er der gang i idéudviklingen i de blå rækker. Det viser blandt andet de nye og kommende bøger fra borgerlige profiler. Kampen er ikke vundet, men bliver taget alvorligt, og det er glædeligt.
Artikel
Rasmus Ulstrup

17/9/22

Egander Skov: Den klassiske kritik af velfærdsstaten er dødDer er kommet splittelse i blå blok, hvor folkeligheden er blevet udgrænset til fordel for en dogmatisk liberalisme. Løsningerne skal handle om en art borgerlig fusionisme og om at betragte velfærdsstaten som et værktøj, siger bogaktuelle Christian Egander Skov i interview til Kontrasts temauge.
Artikel
Rasmus Ulstrup

13/9/22

Selsingerne: Hvad kan man bruge frihed til, hvis den er uden mening?I den nye bog ‘Den borgerlige orden’ gør Eva og Rune Selsing op med modernitetens udfordringer med skilsmisser, ensomhed og promiskuitet. Det er “hadets filosoffer”, der står bag tidens elendigheder, fortæller forfatterparret i dette interview med Kontrast.
Analyse
Rasmus Ulstrup

12/9/22

Søren Pape kører den ind med teknokratietDet konservative landsråd i weekenden viste en partileder og statsministerkandidat, hvis vision er at være den bedste administrator af velfærdsstaten. Det er bevidst tørhed, og det kan også fungere, hvis ikke møgsagerne om Papes mand forbliver højest på dagsordenen.
Debat
Rasmus Ulstrup

31/8/22

Tørklædet er et problem, uanset om pigerne vælger det selvRasmus Ulstrup: Tørklædet skal forbydes i skolerne, fordi tørklædet er et provokerende og splittende element. Der er ingen grund til at pakke den pointe ind i højstemte fraser om frigørelse af muslimske piger. Forslaget er i høj grad på dagsordenen for danskernes skyld.
Artikel
Rasmus Ulstrup

30/8/22

Konservative ministre fremhævede selv Normstormerne positivt i 2018Det Konservative Folkeparti ønsker Normstormerne ud af klasselokalerne. Men I 2018 fremlagde den daværende VLAK-regering en handlingsplan til fremme af tryghed for LGBTI-personer, hvor Normstormerne blev fremhævet som en positiv case i arbejdet med LGBTI-området.