Artikel
Rasmus Ulstrup

24/5/22

Folkebevægelsen: EU-missioner gør mere skade end gavnUd over at miste suverænitet risikerer Danmark at udsende soldater uden ordentligt tilsyn med menneskerettigheder, hvis forbeholdet bliver afskaffet. Det siger Susanna Dyre-Greensite fra Folkebevægelsen mod EU, som også ærgrer sig over vigende EU-modstand til venstre.
Artikel
Rasmus Ulstrup

19/5/22

Officer: Vi har ikke ressourcer til at deltage i EU-missioner og NATO samtidigOgså blandt ansatte i forsvaret kan man finde skepsis ved at afskaffe EU-forbeholdet. Premierløjtnant og linjeofficer i Hæren Jesper Holm Frederiksen mener personligt, at dansk deltagelse i EU-missioner vil nedprioritere andre vigtige militære formål, som forsvaret allerede døjer med at løse.
Artikel
Rasmus Ulstrup

18/5/22

Langt flere studerende får ekstra SU af psykiske grunde – tidobling på 15 år6.883 studerende kunne sidste år hæve forhøjet SU på 15.500 kroner om måneden på grund af psykiske problemer. Det er over 10 gange flere end i 2007. Ansøgere med psykiske udfordringer får også tilkendt støtten i højere grad end ansøgere med fysiske, viser nye tal.
Debat
Rasmus Ulstrup

09/5/22

Det kan ikke undre, at hjerter bliver hårde på kostskolerRasmus Ulstrup: Hvad bliver konsekvensen for børn, når forældre aktivt vælger at udlicitere deres opdragelse til de professionelle og til andre børn? Den kendte borgerlige kritik af velfærdsstaten kan lige så vel anvendes på Herlufsholm.
Analyse
Rasmus Ulstrup

07/5/22

Regeringen løber en risiko med Dybvad som udlændingeministerRasmus Ulstrup: Det var et vovet træk fra statsministeren at forfremme Kaare Dybvad Bek til udlændingeminister. Han er en af regeringens stærkeste profiler, men får sværere ved at varetage det folkelige Danmark fra sin nye position.
Artikel
Rasmus Ulstrup

05/5/22

Mette F. vil hjælpe fattige pensionister – som i forvejen har 14.400 om månedenOp mod 300.000 pensionister skal ifølge regeringen have en skattefri check på 5.000 kroner for at modstå inflationen. Men ny analyse fra CEPOS viser, at selv de dårligst stillede pensionister i forvejen får udbetalt mindst 14.400 kroner om måneden efter skat.
Artikel
Rasmus Ulstrup

04/5/22

Forskning viser store problemer med tvangsfordeling af eleverSocialdemokratiet ønsker at udvide omfordelingen af elever til også at gælde i folkeskolen. Men erfaringer fra Aarhus Kommune, hvor man har omfordelt elever i flere år, tyder på, at det fører til lavere trivsel og ringere faglighed, og at det ikke skaber de sociale bånd mellem eleverne.
Artikel
Rasmus Ulstrup

29/4/22

Venstre vil redde foreninger fra kvælende hvidvaskreglerDe nye regler for at modvirke hvidvaskning har medført tunge økonomiske gebyrer for de små foreninger. Det må vi gøre noget ved, siger Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre. Han har sat gang i en arbejdsgruppe for at redde foreningslivet.
Debat
Rasmus Ulstrup

24/4/22

At skifte til MitID er røv og nøglekortRasmus Ulstrup Larsen har det tungt med overgangen til det nye MitID-system og nylige bitre erfaringer med det offentlige. Hvor skal borgerne få service, når det tydeligvis ikke kan lade sig gøre i Borgerservice, spørger han.
Artikel
Rasmus Ulstrup

20/4/22

Ligestillingsminister havde ingen eksempler på kønsdiskriminationSelv på opfordring kan eller vil ligestillingsministeren ikke henvise til en eneste sag i de sidste 20 år, hvor en kvinde er blevet fravalgt til en stilling grundet sit køn. Det er der nu også noget komisk i, mener Liberal Alliances formand.
Analyse
Rasmus Ulstrup

14/4/22

Analyse: Hvis de borgerlige skal vinde, skal de udnytte Socialdemokratiets nye linjeRasmus Ulstrup Larsen: De borgerlige har en unik chance for at trække vælgere over midten med folkelighed og elitekritik, efter socialdemokraterne er blevet grønne og har omfavnet storbyerne på baggrund af kommunalvalgsnederlaget. Hvorfor griber de blå ikke chancen?
Artikel
Rasmus Ulstrup

13/4/22

Interview med Asle Toje: “De liberale forstår ikke, at grænser giver frihed”Fremtidens Europa vil blive mere konservativt. Men samtidig vil vi efterspørge et mere magtfuldt EU. Et paradoks, hvor vi skal passe på, hvad vi ønsker os, for mere EU er ikke løsningen, mener den norske forfatter Asle Toje.
Artikel
Rasmus Ulstrup

31/3/22

Ny KU-formand: Fællesskab er vigtigere end moderne individualismeDen nye landsformand for Konservativ Ungdom vil tage et opgør med individdyrkelse i den borgerlige lejr. Konservatisme handler først og fremmest om fællesskab, familie og lokalsamfund, ikke øgede forbrugsmuligheder, siger Christian Holst Vigilius.
Artikel
Rasmus Ulstrup

25/3/22

Institut bag rapport: Vi er ikke sikre på etnisk profileringEnhedslisten hævder, at etnisk profilering i dansk politi nu er dokumenteret. Men den meget omtalte rapport fra Institut for Menneskerettigheder konkluderer faktisk ikke, at der foregår etnisk profilering, siger rapportens redaktør.
Debat
Rasmus Ulstrup

23/3/22

Mediekritik: Den nye mand på Kontrast stempler indRasmus Ulstrup Larsen er seneste tilføjelse til Kontrast-holdet. Her starter han sin nye redaktionelle karriere med at føre stafetten videre i den nye tradition for mediekommentarer om onsdagen.
Debat
Rasmus Ulstrup

21/2/22

Kvindehad er blevet den automatiske forklaringRasmus Ulstrup Larsen: Kønsdebatten er præget af en bizar logik, nemlig at når vi ikke kender årsagen til et problem, må det skyldes et kulturelt betinget kvindesyn. Men det er en farlig misforståelse, især når det handler om forbrydelser som vold og drab.
Debat
Rasmus Ulstrup

27/1/22

Udvisning er ikke nok, hvis de kommer tilbageRasmus Ulstrup Larsen: Det hjælper ikke at udvise de kriminelle udlændinge, når de ubesværet kan bevæge sig til Danmark alligevel, hvilket sker alt for hyppigt ifølge retsvæsenets egne tal. Den logiske løsning på det underprioriterede problem er at indføre nogle yderst afskrækkende konsekvenser.
Debat
Rasmus Ulstrup

17/1/22

Derfor bør vi ikke anerkende to juridiske fædre til en nyfødtRasmus Ulstrup Larsen: Det er en sund tilgang til komplekse relationer, at man ikke kan gøre krav på et barn, som lige er blevet født og ikke er ens eget, men som alene befinder sig i ens liv, fordi man har en romantisk relation til faderen.
Debat
Rasmus Ulstrup

17/12/21

Indvandrerdebat bliver renset for almindelig erfaringRasmus Ulstrup Larsen: Vi tror generelt, at debatten om indvandrere er blevet mere hård, når den faktisk er blevet gjort klinisk og videnskabelig. Det er beklageligt, når folks egne oplevelser bliver underordnet statistik og akademiske betragtninger.
Debat
Rasmus Ulstrup

04/12/21

Store problemer med indvandringen fremgår ikke af statistikkerneRasmus Ulstrup Larsen: Hvis danskerne konfronterede indvandrere og efterkommere på samme vis, som vi konfronterer danskere i det offentlige, ville deres kriminalitetsrater være langt værre. Derfor er indvandringens pris højere, end statistikkerne kan fortælle os.
Debat
Rasmus Ulstrup

17/11/21

Man kan næsten frygte, at blå blok vinder et valg på minkskandalenRasmus Ulstrup Larsen: Venstre har mistet sin folkelige identitet, Konservative vinder kun, fordi de er tavse, og det borgerlige Danmark har forsømt nødvendig politikudvikling. Derfor kan et minknederlag til Mette Frederiksen ved et kommende valg blive en tom borgerlig pyrrhussejr.
Anmeldelse
Rasmus Ulstrup

19/9/21

Moderne pædagoger vil få kaffen galt i halsen‘Forsvar for almindeligheden’ er en reaktionær bog, der maner til dannelse, og det er veludført arbejde, skriver Rasmus Ulstrup Larsen. Blandt andet fordi forfatter Mikael Jalving undgår en klassisk fælde for historikere, påpeger anmelderen.
Anmeldelse
Rasmus Ulstrup

31/8/21

Sprækker af mystik og skønhedKasper Støvring begiver sig ud i et vovet kunststykke med ‘Fragmenter fra malstrømmen’. Resultatet er grundlæggende vellykket, selvom værket bliver lige romantisk nok undervejs, skriver Rasmus Ulstrup Larsen i sin anmeldelse.
Anmeldelse
Rasmus Ulstrup

25/3/21

Anmeldelse: En vellykket ristning af liberalismeNeoliberalismen har skurkerollen i Michael Böss’ nye bog, og det er højst vedkommende læsning ifølge anmelder Rasmus Ulstrup Larsen.