Lad os nu få afskaffet folkepensionenRasmus Ulstrup: Debatten om pension i Danmark går ud fra en logik, der ikke holder til et nærmere eftersyn. Der er ikke noget galt i at foreslå, folk selv sparer op.
Problemet med Theresa ScaveniusRasmus Ulstrup: Man kan ikke kræve af politikere, at de lever efter ikke-eksisterende regler. Det er noget andet, der er grund til at kritisere hos rejselystne Theresa Scavenius.
Kan DeSantis gøre op med Trumpismen i det republikanske parti?Efter sin storsejr i Florida er Ron DeSantis Donald Trumps største udfordrer til det republikanske præsidentkandidatur i 2024. Formanden for Konservativ Ungdom deltog i DeSantis' valgkamp og håber, at han er manden, som kan slå Trump.
Feministisk kampskrift fejler fataltRasmus Ulstrup anmelder Camilla Søes og Maria Gudmes feministbog: Den proklamerer at være et kampskrift, men den er på lange stræk mislykket som debatindlæg.
Sygeplejersker har det nemmere, end SF fortællerRasmus Ulstrup: Lisbeth Bech-Nielsen og SF påstår, at sygeplejerskerne for den store andels vedkommende arbejder deltid, fordi jobbet er for hårdt til fuldtid. Men den holder ikke.
Sikke en forudsigelig valgkampRasmus Ulstrup: Valgkampen er fuld af de samme budskaber, som vi har hørt de sidste to år. Det er først forhandlingerne efter valget, der bliver spændende.
Fri mig for unge kandidaterRasmus Ulstrup: De mange unge folketingskandidater er et udtryk for samfundets præstationskultur. Bliv hellere dygtig til noget, før du bliver politiker.
Hvad jeg lærte af min tid på ChristiansborgRasmus Ulstrup tænker tilbage på de overraskelser, der mødte ham i tiden som politisk konsulent på Christiansborg. Det handler om omgangstone, polariseringer og ligheder og forskelle i forhold til en mere almindelig arbejdsplads.
Hvis de unge skal bestemme, vinder Mai VilladsenUngdommen er rød, og vi skal ikke gå ud fra, at den automatisk bliver blå med alderen, siger professor og valgforsker Rune Stubager. Kontrast har talt med ham om de unge stemmer, og hvorfor så mange af dem går til Enhedslisten og andre partier til venstre for midten.
Færre akademikere og flere elektrikere, takDer findes også akademikere, der er mere positivt indstillede over for muligheden for at skære på humaniora og samfundsvidenskab. Kontrast har talt med Brian Degn Mårtensson, der mistænker at de offentligt ansatte i sektoren, der er kritiske overfor regeringens udspil, mest af alt varetager deres egne interesser i den forbindelse.
Derfor flopper den nye Tolkien-serie ‘The Rings of Power’Rasmus Ulstrup: Amazons store satsning på en eventyrserie i Ringenes Herres univers er forfejlet helt ind i sin kernefortælling. Skaberne af The Rings of Power tror, at de giver folk, hvad folk vil have. De skulle i stedet have lært af de fortællinger, der faktisk virker.
Det er gode tider for den blå nytænkningRasmus Ulstrup: Sideløbende med øget popularitet hos vælgerne er der gang i idéudviklingen i de blå rækker. Det viser blandt andet de nye og kommende bøger fra borgerlige profiler. Kampen er ikke vundet, men bliver taget alvorligt, og det er glædeligt.
Egander Skov: Den klassiske kritik af velfærdsstaten er dødDer er kommet splittelse i blå blok, hvor folkeligheden er blevet udgrænset til fordel for en dogmatisk liberalisme. Løsningerne skal handle om en art borgerlig fusionisme og om at betragte velfærdsstaten som et værktøj, siger bogaktuelle Christian Egander Skov i interview til Kontrasts temauge.
Selsingerne: Hvad kan man bruge frihed til, hvis den er uden mening?I den nye bog ‘Den borgerlige orden’ gør Eva og Rune Selsing op med modernitetens udfordringer med skilsmisser, ensomhed og promiskuitet. Det er “hadets filosoffer”, der står bag tidens elendigheder, fortæller forfatterparret i dette interview med Kontrast.
Søren Pape kører den ind med teknokratietDet konservative landsråd i weekenden viste en partileder og statsministerkandidat, hvis vision er at være den bedste administrator af velfærdsstaten. Det er bevidst tørhed, og det kan også fungere, hvis ikke møgsagerne om Papes mand forbliver højest på dagsordenen.
Tørklædet er et problem, uanset om pigerne vælger det selvRasmus Ulstrup: Tørklædet skal forbydes i skolerne, fordi tørklædet er et provokerende og splittende element. Der er ingen grund til at pakke den pointe ind i højstemte fraser om frigørelse af muslimske piger. Forslaget er i høj grad på dagsordenen for danskernes skyld.
Konservative ministre fremhævede selv Normstormerne positivt i 2018Det Konservative Folkeparti ønsker Normstormerne ud af klasselokalerne. Men I 2018 fremlagde den daværende VLAK-regering en handlingsplan til fremme af tryghed for LGBTI-personer, hvor Normstormerne blev fremhævet som en positiv case i arbejdet med LGBTI-området.
Venstre: Vi vakler ikke på udlændingepolitikkenDet borgerlige politiske fokus på en stram indvandringspolitik er blevet nedtonet. Men udlændingeordfører Mads Fuglede afviser, at Venstre er blevet bløde i knæene og overhalet af Socialdemokratiet på området.
Der er ingen grund til at hylde den finske statsministers ungdommelighedRasmus Ulstrup: At ligge på gulvet og imitere liderbasse sammen med en eller anden kendis er selvfølgelig uværdigt som statsminister. Det er ligesom at være kongelig noget, der bæres af folkets agtelse for embedet. Derfor skal man som statsminister ikke være menneske, man skal være statsleder.
Socialdemokratisk kønsudspil er en hjælpepakke til StøjbergUlstrups analyse: Socialdemokratiet går all-in på at vinde de progressive vælgere, der i forvejen stemmer venstreorienteret, med sit forslag om juridisk kønsskifte til 0-årige. Den udmelding cementerer en progressiv positionering for S forud for folketingsvalget.
Ulstrups analyse: Søren Gade skal genoplive Venstres jyske folkelighedSamme dag Søren Pape meldte sig som statsministerkandidat, lancerede Venstre sin egen store nyhed: Søren Gade vender tilbage til dansk politik som kandidat til det kommende folketingsvalg. Han får til opgave at genvinde den provinsfolkelighed, som partiet mistede med Inger Støjbergs udmelding.
Søren Papes kandidatur gør alle andre end Venstre gladeRasmus Ulstrup: Den konservative partiformand har nu officielt meldt sig som statsministerkandidat, og forude venter en interessant intern tvekamp, hvis oppositionen samlet set formår at vælte Mette Frederiksen. Andre borgerlige partier står dermed til at komme i en usædvanlig og gunstig position.
Regering hen over midten er demokratisk problematiskRasmus Ulstrup: Vi må håbe, at det populære ønske om en regering på tværs af røde og blå partier ikke får ben at gå på efter folketingsvalget. Det kan virke sympatisk på overfladen, men vidner i virkeligheden om en mangel på demokratisk rummelighed.
Se, hvordan indvandrere og efterkommere klarer sig i folkeskolenKarakterforskellen mellem drenge og piger øges år for år i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. Men hvordan ser forskellene ud, hvis man zoomer ind på indvandrere og efterkommere og sammenligner med danske piger og drenge?
Venstre cementerer sin værdipolitik med feministiske takterRasmus Ulstrup: Det gamle, folkelige Venstre er efterhånden en saga blot. I den allerede påbegyndte valgkamp har Venstre travlt med at positionere sig, og på værdipolitikken er det ved at være i ledtog med venstrefløjen og dens kønspolitiske mærkesager. Det viser aktuelle udmeldinger fra V-politikere.
Spidskandidat fra Nye Borgerlige trækker sig: “Vil ikke længere være i centrum for drama”Intern utilfredshed over Nye Borgerliges topstyring i udvælgelsen af spidskandidater får nu spidskandidaten i Københavns Omegn, Vibeke Molise Rigmor Nibe, til at trække sig. Partiet ændrer praksis, og det kan have stor betydning for, hvem der skal tegne partiet til det nært forestående valg.
Han er den unge og rebelske spidskandidat for Nye BorgerligeMikkel Bjørn Sørensen blev ekskluderet fra Konservativ Ungdom i 2016, da han ikke ville stemme på moderpartiet, som han syntes, var for slappe på udlændingeområdet. I stedet blev han landsformand for Nye Borgerliges Ungdom og medlem af partiets hovedbestyrelse. Nu er han spidskandidat på Fyn til det kommende valg.
Simon Fendinge lyder for meget som Simon EmilRasmus Ulstrup: Når Liberal Alliances Ungdoms formand kritiserer kampen mod identitetspolitik, hører vi ekkoet af en venstreliberalisme, der minder om LA under Samuelsen og Ammitzbøll. Det ligger langt fra den borgerligt-konservative position.
Løbet tør for ferielæsning? Tre bud fra KontrastHvis du lige står og mangler nogle begavede bøger at kaste dig over i sommervarmen, står Kontrast klar med assistance. Her får du et par forfriskende bud fra Ulstrup og Okkels.
Uddrag fra Tidens Tegn: '68-individualisme og forfaldForlaget Munch & Lorenzen har givet Kontrast lov til at bringe uddrag fra bogen Tidens Tegn, som Rasmus Ulstrup udgav i 2020. Bogen modtog flotte anmeldelser i den danske presse, og mere vil blive lagt ud løbende hen over sommeren. Dette uddrag er introduktion og første kapitel.
Vil man hjælpe drengene, bør man indføre eksamen i alle fag på gymnasietRasmus Ulstrup: Pigerne stikker af fra drengene i gymnasiet, og som konsekvens har regeringen nedsat en ekspertgruppe til at komme med anbefalinger for at få drengene bedre med. Men ønsker man det, kan det gøres mere simpelt: Indfør eksamen i alle fag, så årskarakterer ikke fylder så uforholdsmæssigt meget.
Den Blå Time: Har blå blok brug for Inger Støjberg?Har det borgerlige Danmark godt af endnu et højrefløjsparti, og hvorfor vil ingen af tre ungdomsformænd i studiet høre tale om, at vi alle er potentielle organdonorer i udgangspunktet? Og så er der borgerlig uenighed i panelet om regeringens nye idé om karakterkrav.
Inger Støjberg kan blive redningen for blå blokRasmus Ulstrup: I vanlig stil har Inger Støjberg lanceret Danmarksdemokraterne med tydelig lavsocial kommunikation og jysk vælgertække. Hvis hun lykkes med projektet, kommer hun ikke bare over spærregrænsen, men kan være med til at sikre en borgerlig statsminister efter næste folketingsvalg.
Det kan godt være liberalt at indføre organdonation uden aktivt tilvalgRasmus Ulstrup: Det bryder ikke med princippet om den enkeltes værdighed og selvbestemmelse, hvis samfundet kræver aktivt fravalg – og ikke tilvalg – af organdonation efter døden. Det handler om, hvorvidt vi antager, at mennesket som udgangspunkt ønsker at give liv videre.
Det kan være en dårlig markedsstrategi at bøje sig for identitetspolitikFlere virksomheder er blevet upopulære for at imødekomme en woke dagsorden. Senest er både Lagkagehuset og Føtex blevet udsat for kritik. CBS-professor i markedsstrategi mener, det hurtigt kan ende utroværdigt og som en strategisk dårlig beslutning at bøje sig for det identitetspolitiske mindretal i forsøget på at favne alle.
De progressive er intellektuelt middelmådigeRasmus Ulstrup: Det var sikkert ikke nemt at være normkritisk i første halvdel af det 20 århundrede, men i dag er det intellektuelt nemt at være progressiv og normkritisk – lidt for nemt. Hvor er de progressives mod til at tænke selv?
Hvordan dansk familiepolitik forsvandtI stedet for at tale om det gode børneliv går nutidens politiske familiedebat ud på, hvordan børn kan lære at blive en økonomisk gevinst på arbejdsmarkedet. Kontrast har talt med ph.d. Sine Penthin Grumløse om, hvad der er sket med familiepolitikken særligt i moderne tid.
Marie Høgh: Velfærdsstaten kan ikke være næstekærligNæstekærlighed er ikke et spørgsmål om velfærdsmodel eller udlændingepolitik, men finder sted i mødet med medmennesket. Det mener sognepræst Marie Høgh, som advarer om, at biskopper med flere opfører sig som farisæere ved at bruge kristendommen som middel til et politisk mål.