Artikel

07.01.24

Premium

Vermund fjerner tvivl om Nye Borgerliges støtte til Ukraine

”Nye Borgerliges støtte til Ukraine vakler ikke”. Sådan skrev Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, i et opslag på sin Facebook-side mellem jul og nytår. Ja så, tænkte man. Hvem kunne da også få den tanke? Så det spurgte jeg Pernille Vermund om. ”Jamen, det var, fordi jeg ved, at der er folk, der har tvivlet på vores støtte til Ukraine, og den tvivl, den skal ikke være der”, svarer hun i det interview, som du kan høre i sin helhed længere nede i artiklen. Tvivlen blev skabt af hendes egen spidskandidat til EU-parlamentet den tidligere DF’er Martin Henriksen.
Pernille Vermund slår fast, at Martin Henriksens skepsis over for fortsat støtte til Ukraine ikke er Nye Borgerliges politik.
Pernille Vermund slår fast, at Martin Henriksens skepsis over for fortsat støtte til Ukraine ikke er Nye Borgerliges politik.

Det vakte lidt røre i den interne andedam hos Pernille Vermunds tropper, kan man forstå, da partiets nyudnævnte spidskandidat til EU-parlamentsvalget næste år, den tidligere DF’er Martin Henriksen trak en overskrift i Ekstra Bladet der lød: ”Nye Borgerlige-spids: Træk støtten til Ukraine!”

Bedømt på overskriften var det et ret absolut standpunkt, der blev lanceret i formiddagsavisens netudgave den 29. november. Martin Henriksens udtalelser til Ekstra Bladet gik dog på EU-støtten til Ukraine og ikke på den militære og humanitære støtte, som Danmark har bidraget med direkte.

Men det gør jo ingen forskel, når først budskabet lanceres med fede typer i Ekstra Bladet.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab