Debat

05.06.24

Premium

Det danske tillidssamfund undergraves udefra og indefra

Vi taler i disse dage og uger om alliancen mellem den kriminelle underverden og den friserede, juridiske oververden. Men vi var advaret, mener Helle Birk. Derfor genoptrykker vi hendes artikel om truslerne mod det danske tillidssamfund, som første gang blev bragt på Kontrast den 7. juli 2022. Teksten er kun blevet mere aktuel.

Forargelsen er stor for øjeblikket, hvor ikke mindst politikere stiller sig op og væmmes og græmmes over, hvordan der svindles og bedrages i vores engang så yndige, tillidsbaserede land.

Men svanesangen over rigets bedrøvelige tilstand kunne have lydt for efterhånden mange år siden, hvis man bare havde ulejliget sig med at kaste et blik, ja, ikke engang et falkeblik, på det samarbejde mellem brancheforeningen Danske Revisorer og Danmarks Statistik. Dette samarbejde førte tilbage i 2019 til et statistisk arbejde, der viste, at anmeldelser om bedrageri var steget fra næsten 3.000 i 2009 til knap 18.000 i 2019. Man behøver ikke at være en ørn til teoretisk statistik for at forstå alvoren.

Men lige meget hjalp det tilsyneladende.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab