Debat

02.07.23

Her er tilbehøret til sommerens bedste vinoplevelser

Vintroduktion med Sif: Vinanmelder Sif Meincke anbefaler tilbehøret til den gode vinøse sommer.
Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock

1. Kurv til vinen, 430 kr. fra Moniaga.dk
Er der noget så hyggeligt som at smide en kold flaske i sin kurv, med to glas, en pose cashewnødder og så ellers afsted ned til kajkanten, sidde med benene udover og nyde hinanden og livet?

2. Le Nez du Vin, duftsæt, 2.590 kr. fra wineandbarrels.com
Det uundværlige duftsæt til at træne dine vins noter. Det kan kræve lidt tilvænning, men det vil uden tvivl komme til at styrke din evne til at finde de forskellige noter i vin.

3. Vinkort, fra 295 kr. fra vintagekeeping.dk
Vinregionskort over dit eget vigtigste vinland. Alle de store vinlande kan du vælge imellem, og de er selvfølgelig opdelt i regioner, så du på den måde får meget nemmere ved at placere de vine, du drikker.

4. Smuk indramning, 699 kr. fra bga.dk
Denne smukke indramning af vinregionkortet ligner næsten, at den er lavet af træ fra mørke dybe vinstokke. 

5. Sommelier-brætspil, 485 kr. fra vintagekeeping.dk
Et spil, hvor du lærer, hvilke vine du skal servere til de forskellige retter. Perfekt med morskab sammen med meget nyttig viden.

6. Pivot Coravin, 999 kr. fra coravin.dk
Går du og tænker, at Coravinen er lige dyr nok, og du har heller ikke brug for at tappe et glas for at lade resten af flasken ligge nogle år, fordi resten bliver drukket inden for fire uger? Så er denne lige dig! Denne Coravin Pivot er til næsten halv pris, den tapper meget hurtigere vinen ud af flasken, og patronen holder en fjerdedel længere end i den klassiske Timeless Coravin. Men til gengæld kan vinen kun holde sig en måned efter første tap.

7. Rengøringschampagne, 39 kr. fra coolstuff.dk
Gør din rengøring lidt sjovere, du kan fylde hvad som helst af flydende rengøringsmidler over i denne sprayflaske. Det er bare at komme i gang. Og hvem ved, måske venter der en kold og ægte champagne, når du er færdig?

8. Champagnekort, 59 kr. fra coolstuff.dk
Det fineste popup-kort til sommerens bedste fest. Det skal værten ha’! 

9. Vinglasholder til stranden, 229 kr. fra coolstuff.dk
En solnedgang med din elskede ved din side og en skøn berusende flaske foran jer. Det er noget, der fylder på mindekontoen og gør livet fantastisk. 

10. Veuve Cliquot med selvvalgt tekst, 598 kr. fra premiumbottles.dk
Der er eventyr, frihed og glæde over denne tinboks. Og nu kan du endda få skrevet din egen tekst på; din by, dit sommerhus, din ven eller måske din forretning. Gaven, der med sikkerhed vil glæde alle. 

11. Champagnesabel, 349 kr. fra barlife.dk
Til sommerens fester, der skal champagnen altså sables, når festen skydes i gang! Og gør det med maner, denne sabel fra Laguiole bliver leveret i en fin trææske. Og det er en fed forløsning at sable flasken. 

12. Tusch til vinglas, 29 kr. fra coolstuff.dk
Du kender det. Du er til fest og stiller dit glas fra dig et øjeblik, og vups, så står der tre ens glas ved siden af, og hvilket var dit? Det er vin-spild, for du tager derefter et nyt glas. Men nu er tuschen der, så du og de andre gæster kan skrive navne på glassene, så alle får deres eget glas hver gang. Tuschen er nem at vaske af igen. Du kan også skrive direkte på dine vinflasker, hvis du vil notere, hvem du har fået den af, eller anden nyttig viden, og tage det af med en klud, inden du serverer flasken.

13. Fransk Bistro, 399 kr. fra Lindhardt og Ringhof
Bogen, der fører én til vinens land; Frankrig. Når man bladrer i den, bliver man sendt direkte afsted og kommer først retur når bogen lukkes. Jeg elsker, når kogebøger kan det. Fransk Bistro er fyldt med de klassiske retter , men også med en beskrivelse af de 80 mest klassiske vine fra hele Frankrig. Og hvad der kan drikkes til den bestemte ret. Bogen udkommer først 24. august, men du kan gå og glæde dig allerede nu.

14. Vinbar på vandet, 999 kr. fra coolstuff.dk
Altså, hvem drømmer ikke om at sidde på første række på de mest eftertragtede pladser langs vandet i København. De er altid optaget. Men nu kan du komme foran de forreste. Der er plads til fire voksne og en del drikkevarer. Alle vil være misundelige!

15. Druer & Vin, 299 kr. fra Lindhardt & Ringhof
Dette opslagsværk er vigtigt. Her kan du slå alle druerne op og læse om deres historie, hvordan og hvor de dyrkes, deres noter. Værket er skrevet af Jancis Robinson, en af de største vinskribenter i verden.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter