Debat

24.07.24

Ny bog: Introduktion til trans-ideologi for 4årige

Landets børnehaver og børnebiblioteker får nu litterær hjælp til at introducere det woke kønsidentitets-univers for de små poder. Det er kønsidentitet og LGBTQ+ formidlet i børnehøjde, som forlaget skriver i omtalen. En glædelig begivenhed? Not so much, mener vores unge debattør fra Konservativ Ungdom, Louie Skovgaard.

Snart udkommer en ny børnebog om transkønnede, der ifølge forfatteren er rettet mod 4-5-årige. Jeg finder det helt forrykt, at man vil lære børn ned til 4-års alderen om trans-ideologi. Det er nemlig, hverken noget en 4-årig kan eller skal forholde sig til.

4-årige børn ved ganske enkelt ikke særlig meget om noget som helst, og da slet ikke kønsidentitet. Børn i den alder har reelt set ingen idé om, hvad kønsidentitet overhovedet er, så hvordan skal de kunne forholde sig til deres egen?

Det kan vi jo heller ikke forvente, at de kan, især når man tænker på, at selv mange voksne har svært ved dette emne. Børnene får derfor intet ud af dette, udover at blive utroligt forvirrede. 

Er pigen, der godt kan lide fodbold lige pludselig en dreng? Og er drengen, der godt kan lide at gå med en pink t-shirt lige pludselig en pige? Det er spørgsmål som disse, der nemt kan melde sig, og gøre livet svært for de små børn, der slet ikke burde udsættes for dette emne i den alder.

Selvom det angiveligt er gjort ud fra et mål om, at børn skal lære om transkønnede, og derigennem få mere forståelse og respekt for dem, så mener jeg slet ikke, at det er den rigtige måde at tackle det på.

Hvis målet er, at børn skal være respektfulde overfor andre mennesker, der er anderledes end dem selv, så er der væsentligt bedre måder at gøre det på. Det kan nemlig løses ved en helt simpel snak om at være respektfuld overfor andre mennesker, også dem, der ikke er som en selv.

Mere skal der ikke til, og man behøver slet ikke at gå ud i lange forklaringer om trans-ideologi og kønsidentitet til en 4-årig.

I Danmark skal vi selvfølgelig have ytringsfrihed, og jeg vil derfor selvfølgelig ikke forbyde bogen. Jeg har dog en klar opfordring til biblioteker, børnehaver, skoler og ikke mindst forældre: Trans-ideologi og kønsidentitet er ikke for små børn, så lad nu være med at give bøger som denne til jeres børn, de er kun til skade for dem.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter