Essay

05.06.24

Premium

Faderrollen og de syv kardinaldyder

Grundlovsdag er også Fars Dag, og Mike Bruun-Lander fremhæver i en ny artikelserie de syv kardinaldyder, der gør en far til et positivt forbillede i en omskiftelig verden: visdom, mod, retfærdighed, mådehold samt de kristne tre; tro, håb og kærlighed. Dyderne rummer kvaliteter, som mange fædre godt kender, men har glemt på grund af tidernes ugunst og narcissisme. Artikelserien fokuserer på én dyd ad gangen. Først gælder det kærligheden.

I en verden, hvor roller og forventninger konstant ændrer sig, er det vigtigt at forstå og værdsætte de dyder, der gør en far til et stærkt og positivt forbillede og forlener ham med den største titel, der er ham mulig.

Denne artikelserie udforsker farrollen gennem de syv kardinaldyder: visdom, mod, retfærdighed, mådehold samt de kristne tre; tro, håb og kærlighed. Ved at undersøge, hvordan hver af disse dyder kan anvendes i faderrollen, vil artikelserien fremhæve den dybe indflydelse en farrolle har på vores børns udvikling og på familiens samlede trivsel.

Kærlighed er den sidste af de syv kardinaldyder, men i serien her den første. Det er der en helt bestemt grund til. Skal børn erobre verden, kræver det en tryg tilknytning, og derfor må vi starte med at spørge, hvad der er efterstræbelsesværdigt, når et barn kommer til verden. Findes der nogle dyder eller betingelser, som har forrang for alle børn? Findes der en universel nødvendig betingelse for at skabe sunde børn, som ikke kan erstattes med noget andet?

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab