Kommentar

23.08.24

Premium

Fostret er et stadie i menneskelivet

Marianne Wagner mener ikke, at politikerne og Etisk Råd skal have lov at dø i synden i forhold til den forhøjede abortgrænse. Reproduktive rettigheder, kalder de såkaldte progressive det, selv om abort vel næppe kan kaldes reproduktivt. Man klæder den provokerede abort i gevandter, der leder tankerne hen på moderskab og fyldte vugger, mens de folkevalgte fornægter de etiske dilemmaer, skriver Marianne Wagner.

Et tema vil komme til at fylde den amerikanske valgkamp om præsidentposten, nemlig abort eller de reproduktive rettigheder, som demokraterne kalder det, selv om abort vel næppe kan kaldes reproduktivt.

At de således klæder den provokerede abort i gevandter, der leder tankerne hen på moderskab og fyldte vugger, viser, at abort i så udstrakt en grad, som demokraterne ønsker, ikke nødvendigvis er en vindersag. Og det bør den heller ikke være.

Selv har jeg altid været nølende tilhænger af fri abort, for jeg har set både Matador og Tro, Håb og Kærlighed, men for nylig begyndte den kætterske tanke at dukke op hos mig, at abort ikke nødvendigvis bliver skønnere og mere rigtigt af at være blevet flyttet fra køkkenbordet ind på en hospitalsbriks. Det skal jeg vende tilbage til.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab