Kort Nyt

29.12.22

Ukraine skød mange missiler ned under stort russisk angreb

Ukraines militær siger, at det skød 54 af 69 russiske missiler ned under omfattende angreb tidligt torsdag.
En lokal kvinde ved et humanitært hjælpecenter i Kharkiv-regionen, som var blandt de områder, der torsdag blev udsat for nye missilangreb. I Kyiv blev tre mindst mennesker såret - heriblandt en 14-årig.
En lokal kvinde ved et humanitært hjælpecenter i Kharkiv-regionen, som var blandt de områder, der torsdag blev udsat for nye missilangreb. I Kyiv blev tre mindst mennesker såret - heriblandt en 14-årig.

Ukraine rapporterer om nye russiske missilangreb torsdag morgen.

Militæret i Kyiv siger i en erklæring, at det skød 54 af 69 russiske missiler ned under det omfattende angreb.

Præsidentrådgiver Oleksij Arestovytj skrev imidlertid tidligere på Facebook, at over 120 missiler var blevet sendt ind over landet af russerne.

I Kyiv blev tre mindst mennesker såret - heriblandt en 14-årig.

- Det er et massivt luftangreb, som gennemføres i adskillige bølger, skriver rådgiveren.

I adskillige byer lød der tidligt på dagen eksplosioner fra forsvarssystemer, som skød missiler ned.

Borgmesteren i den østlige by Kharkiv melder om eksplosioner. Samme oplysninger kommer fra Mykolajiv-regionen samt fra byerne Kyiv, Kharkiv, Odesa og Zjytomyr.

Omkring 50 procent af Kyiv var uden strøm efter angrebene, mens

omkring 90 procent af den vestlige by Lviv havde strømafbrydelser.

Der er samtidig meldinger om strømafbrydelser i regionerne Odesa og Dnipropetrovsk.

Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, siger, at Rusland forsøger at bruge vinteren som "et masseødelæggelsesvåben" ved at ødelægge Ukraines energiinfrastruktur.

Det ukrainske luftvåben siger, at russerne ved angrebene har anvendt både missiler fra hæren, flåden og luftvåbnet, og at angrebene er blevet fulgt op med "kamikaze-droneangreb".

Ukraines efterretningschef, Kyrolo Budanov, siger til BBC, at situationen på slagmarken i Ukraine er fastlåst, så hverken Ukraine eller Rusland kan gøre betydelige fremskridt.

- Situationen er simpelt hen kørt fast, siger Budanov, som for få dage siden udtalte, at udstationeringen af russiske soldater i Hviderusland skal fungere som en afledningsmanøvre.

Budanov siger, at et tog fyldt med russiske soldater for nylig blev sendt til en lokalitet nær den hviderussiske grænse op til Ukraine, men at det få timer senere vendte tilbage med alle soldater om bord.

- Jeg ser ikke nogen umiddelbar trussel fra Hviderusland, siger han.

/ritzau/Reuters


Kilde:

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter