Podcast

05.08.21

Drabsfabrikkerne: Ind i mørket

Hvorfor brugte nazisterne egentlig gaskamre til deres folkedrab på europæiske jøder? I den nye podcastserie Drabsfabrikkerne fortæller Mikkel Andersson om de nazistiske udryddelseslejre og de gerningsmænd, ofre og slavearbejdere, der levede og døde dér. Første afsnit i serien sætter rammen for de voldsomme og vigtige historier, der følger.
Nyankommen transport i Auschwitz-Birkenau i maj/juni 1944 ('The Aushcwitz Album')
Nyankommen transport i Auschwitz-Birkenau i maj/juni 1944 ('The Aushcwitz Album')

Hvilken betydning havde Himmlers besøg ved en massegrav uden for Minsk for beslutningen om at dræbe Europas jøder i gaskamre i stedet for massehenrettelser? Hvorfor valgte det nazistiske regime at placere udryddelseslejrene i det nuværende Polen og ikke Tyskland? Hvad var koblingen mellem den såkaldte 'eutanasi' - de nazistiske drab på de tyske handicappede - og udryddelseslejrene, hvor europæiske jøder blev dræbt? Og hvad er forskellen på koncentrations- og udryddelseslejre?

Får svar på de spørgsmål og forstå baggrunden for oprettelsen af de udryddelseslejre, hvor millioner af europæiske jøder blev dræbt, i første afsnit af Drabsfabikkerne: Ind i mørket.

Du kan finde Drabsfabrikkerne og audio af alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter